Promisiuni pentru angajații din învățământ Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 4115 Vizualizări

Promisiuni pentru angajații din învățământ

S-a încheiat greva de avertisment în învățământ, dar problema nu e încă rezolvată. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță consultări între premier și sindicatele din învățământ.

Angajații din învățământ au protestat miercuri, între 11.00-13.00, în cadrul unei greve de avertisment. La nivelul județului Mureș s-au alăturat protestului și colegi care nu au semnat referendumul sau chiar colegi nesindicaliști, potrivit informațiilor furnizate de Rezi Maria, președintele Sindicatului din Învățământ ,,Spiru Haret” Mureș. Pichetările locale și naționale sunt pentru toți angajații din sistemul de învățământ, didactic de predare, auxiliar și nedidactic.

„Doleanțele noastre au fost transmise de către colegii noștri, atât prim-ministrului, cât și parlamentarilor județeni.

Liderii unităților școlare au semnalat și problemele specifice școlii lor.

La toată acțiunea noastră am fost susținuți de CNSLR Frăția UJSL Mureș, prin președintele ei, Călin Orlando Cociș..

Tot respectul pentru toți colegii noștri, președinți de zone, membrii în Biroul Executiv Județean Mureș, lideri de sindicat,  membrilor de sindicat și cei care ni s-au alăturat.

Mulțumiri pentru copii și părinți care au înțeles că doleanțele noastre sunt pentru tot ce însemnă educație. Pauza de două ore a fost un semnal, nu exclude o grevă generală care se adaugă la pandemie, la criza economică. Noi nu dorim! Respecați-ne, ca să vă respectăm” a declarat Rezi Maria, președintele Sindicatului din Învățământ ,,Spiru Haret” Mureș.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” – organizații reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar – au hotărât, în baza rezultatelor referendumului desfășurat în perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022, declanşarea grevei de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022, cu încetarea lucrului în unitățile și instituțiile de învățământ unde există membri de sindicat ai F.S.E. „Spiru Haret” și F.S.L.I., în intervalul orar 11:00-13:00.

Potrivit afirmațiilor Ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, în anul 2022 au fost alocate creșteri salariale de 4% în educație, ajungându-se la un total de 20% din creșterile salariale (în valoare de 32%) prevăzute de Legea 153/2017. În consecință, rămâne restantă obligația de creștere a salariilor în învățământ cu 12%. Bugetul Ministerului Educației destinat cheltuielilor de personal a crescut de la 20,4 miliarde lei la 21,5 miliarde lei. Costul standard/elev destinat cheltuielilor salariale a crescut în anul 2022 la 6.386 lei/elev (+4,5%). De asemenea, costul standard/elev destinat cheltuielilor materiale a crescut în anul 2022, în medie, cu 13,17 %, creșterea fiind mai accentuată in mediul rural.

De asemenea, pentru identificarea soluțiilor, în data de 21 ianuarie – ora 11.00, consultările vor continua printr-o întâlnire a Prim ministrului Guvernului României cu sindicatele din învățământ.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE