„Arta de a trăi împreună”, concurs de eseuri pentru elevi și studenți Altele
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 526 Vizualizări

„Arta de a trăi împreună”, concurs de eseuri pentru elevi și studenți

Asociația pentru Dialog și Valori Universale organizează ediția a doua a concursului de eseuri intitulat „Arta de a trăi împreună” dedicat elevilor de liceu din clasele IX-XII și studenților la licență, master sau doctorat din oricare dintre universitățile acreditate din România sau dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene. Concursul se desfășoară în perioada 17 decembrie 2021-4 februarie 2022. Rezultatele vor fi afișate pe site pe data de 21 februarie 2022.
Diferențele dintre noi pot genera iubire
Scopul concursului este acela de a promovarea acceptarea și înțelegerea dintre oameni și eliminarea factorilor care duc la ură în societate și înlocuirea acestora cu iubirea și respect față de ceilalți.
„Cu toții suntem diferiți, prin felul sau locul unde trăim, prin cultura, religia sau limba pe care o vorbim., precum și prin faptul că avem caractere diferite. Acest lucru ne face unici, astfel am fi trăit toți într-o lume trasă la indigo, monotonă și plină de gri. Dar pe cât de multe diferențe ar exista între noi avem și multe lucruri în comun. Diferențele creează conflicte și ne fac de multe ori să-i rănim pe ceilalți prin indiferența noastră. Oare merită? Suntem de părere că o lume plină de iubire, pace și toleranță este mult mai frumoasă decât una condusă prin războaie de ură și egoism, care se concentrează pe diferențe și ajunge să accentueze discriminarea. Haideți să arătăm lumii ce înseamnă arta de a trăi împreună! Să arătăm prin cuvinte cât de frumoasă este lumea în care trăim”, transmis organizatorii evenimentului, pe pagina web a Asociației, https://advu.ro.
Reguli de participare și premii
Persoanele interesate sunt invitate sa trimită, în forma electronică, la adresa de e-mail: info@advu.ro, un eseu cu tema: ”Arta de a trăi împreună”. Eseul va fi redactat în limba română, va avea 2 pagini sau min. 900 de cuvinte – maxim 1200 de cuvinte iar fiecare candidat poate trimite o singură lucrare până la data de 04 februarie 2022. De asemenea, eseurile trebuie să aibă un conținut original și să respecte drepturile de autor.
Câștigătorii vor fi premiați după merit, astfel încât organizatorii vor acorda șase premii în bani, pentru trei câștigători la categoria „Liceu” și trei câștigători la categoria „Universitate”, după cum urmează: un premiu în cuantum de 7O0 lei pentru locul I, un premiu în cuantum de 500 lei pentru locul al II-lea și un premiu în cuantum de 300 lei pentru locul al III-lea, precum și două mențiuni în valoare 100 de lei.
Pentru mai multe detalii privind regulamentul concursului, detalii de participare, jurizare, drepturi de autor și alte curiozități, doritorii sunt invitați să acceseze pagina web a Asociației pentru Dialog și Valori Universale, https://advu.ro.
Inițiativa acestui concurs este una demnă toată admirația, în primul rând prin tema aleasă care ilustrează mai mult decât niciodată nevoia de a ne apropia unii de ceilalți. Astfel, ce poate fi mai frumos decât ca mințile creative ale celor talentați în ale condeiului să se întâlnească prin gând și emoție în același loc? Poate fiecare dintre noi ar trebui să așternem pe hârtie sau măcar la nivel imaginar gânduri frumoase și bune față de ceilalți din jurul nostru și poate așa, ne vom trezi mai puțin mânioși. Un gând…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE