Parcare provizorie la Spitalul Județean, aprobată de CJ Mureș Administratie
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 280 Vizualizări

Parcare provizorie la Spitalul Județean, aprobată de CJ Mureș

Consilierii județeni au adoptat, luni – 15 aprilie, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre care prevede amenajarea unei parcări lângă clădirea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.  
„Obiectivul primordial este mărirea capacității de parcare a autovehiculelor existente, amenajată în zona Spitalului și a străzilor Molter Károly și Gheorghe Marinescu și eliberarea străzii Gheorghe Marinescu de autoturismele parcate pe acest drum. Totodată se ușurează accesul pacienților la spitalul județean, respectiv la Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) și policlinicile care funcționează la această adresă”, se arată în referatul de aprobare întocmit de Ovidiu Georgescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

Parcare provizorie, pe o perioada de 3 ani

Potrivit primului articol al proiectului, consilierii județeni au votat pentru aprobarea documentației „tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Amenajare parcare auto ecologică provizorie pe o perioada de 3 ani – faza SF” la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, conform Variantei 1 din studiul de fezabilitate, la valoarea totală a investiției (cu TVA 19%) de 1.864.609,70 lei”.

Parcare provizorie la Spitalul Județean cu 338 de locuri

„Durata de realizare a obiectivului de investiții este estimată la 3 luni, din care 1 lună proiectare și 2 luni execuție”, mai este precizat în referatul de aprobare. Potrivit anexei, parte integrantă a proiectului de hotărâre, vor fi amenajate 338 de locuri de parcare.

S.C. 35M ARHITECTS S.R.L., compania care a întocmit studiul de fezabilitate, a propus 2 variante pentru amenajarea parcării. A fost preferată prima variantă. „Soluția economică pentru amenajarea amplasamentului, fără a implica și realizarea de construcții, și anume: lucrări de îndepărtare a stratului vegetal, aproximativ 30 de centimetri; aplicarea unui strat de balast, cu granulație între 0 și 10 centimetri, compactat cu grosimea de 25 centimetri, iar peste acesta se aplică un strat de piatră spartă de carieră, cu granulație între 0 și 6 centimetri, cu grosimea de 15 centimetri; montarea de borduri din beton pentru separarea locurilor de parcare; montarea de 11 indicatoare rutiere, pentru dirijarea circulației; montarea a 30 de bucăți stâlpi de iluminat cu panouri solare fotovoltaice”, potrivit referatului de aprobare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE