Lecție de autoapărare. Campion mondial la kickboxing, acostat în trafic de patru agresori Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 27662 Vizualizări

Lecție de autoapărare. Campion mondial la kickboxing, acostat în trafic de patru agresori

În urmă cu câteva zile, în data de 19 ianuarie, pe rețeaua de socializare Facebook a apărut un filmuleț realizat la puțin timp după o bătaie în plină stradă. Incidentul, în care au fost implicați mai mulți bărbați, s-a petrecut pe podulețul rutier din fața Sălii Sporturilor din Târgu Mureș și a alertat autoritățile care au anunțat demararea unei anchete. Potrivit martorilor, patru bărbați cu comportament agresiv au oprit în trafic un bărbat și l-au determinat să coboare din mașină pentru ”a-i da o lecție”. Spre ghinionul acestora, bărbatul respectiv era un practicant expert al sporturilor de contact, târgumureșeanul Nemes Lászlo, multiplu câștigător de cupă mondială la kickboxing, dar și campion național și vicecampion european la wushu.

Incidentul, povestit de Nemes Lászlo

Contactat de cotidianul Zi de Zi, Nemes Lászlo a fost de acord să povestească faptele petrecute în urmă cu aproximativ două săptămâni.

”Era o zi de luni, în jurul orei 12, ziua în amiaza mare, pe podul de la Turbină, de lângă Sala Sporturilor. Întâmplător ne-am întâlnit acolo pentru că sala de sport unde ei au creat un incident cu o oră mai devreme se află într-o altă zonă a orașului”, a rememorat fostul sportiv, în prezent proprietar al unei firme de pază și protecție din Târgu Mureș.

Multiplul campion la kickboxing și wushu susține că bărbații care l-au oprit în trafic cu scopul de a-l agresa, patru la număr, aveau obiceiul să viziteze săli de sport din oraș cu scopul de a intimida clienții. Cei patru, mai spune Nemes Lászlo, tocmai fuseseră rugați să plece dintr-o sală de sport cu o oră înainte de producerea incidentului din fața Sălii Sporturilor.

”De fapt băieții aceștia sunt niște ”bombardieri” ai orașului care mergeau în mai multe săli de sport, unde nu se comportau adecvat și unde intimidau atât clienți, cât și personalul. Deranjau și creau momente neplăcute. De obicei cereau bani de la aceștia, încercau să facă venituri din astfel de activități. De mai bine de o lună, aveau interzis într-o sală de sport din Târgu Mureș și au decis să schimbe sala. Acolo am doi prieteni antrenori. În acea zi, dimineața, s-au legat de ei și de clienții lor și prietenii mei i-au condus afară din sală pe cei patru. I-au rugat să nu mai revină acolo. Nu e adevărat cum a apărut la televiziune, că nu au dorit să achite la casierie. Ei au ripostat, erau acolo pentru a intimida. ”Bombardierii” au crezut că eu i-am pus pe prietenii mei antrenori să îi dea afară din sală. Eram cu mașina, în zona Sălii Polivalente, în trafic, cam la o oră după ce ei au fost dați afară din sală. Ei erau în zonă, m-au văzut și m-au oprit. Mi-au spus să ies din mașină ca să discutăm. Când am ieșit, m-au ținut de vorbă și m-au acuzat de instigare și dintr-o dată unul dintre ei (cu inițialele V.V. – n.r.) m-a lovit în zona feței. M-am apărat și i-am bătut pe toți”, a povestit, pentru cotidianul Zi de Zi, Nemes Lászlo.

”Unul dintre ei are un club sportiv, unde e antrenor de copii. N-a fost niciodată un sportiv bun, cu performanțe în palmares. Pur și simplu, cu vorbe dulci păcălește niște părinți care își aduc copii să facă sport. Cineva care crede că legea pumnului face dreptate nu poate, în opinia mea, să fie antrenor de copii. Copiii care fac sport au nevoie de modele adevărate. Rolul unui antrenor este să modeleze tineri sportivi responsabili, care știu ce înseamnă respectul și care să nu se folosească de abilitățile lor sportive pentru scopuri negative”, a adăugat Nemes Lászlo referindu-se la unul dintre cei patru bărbați.

Poliția Mureș, reacție promptă

Întâmplarea a ajuns în atenția Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, care a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, demararea unei anchete.

”Cu privire la aspectele semnalate în spațiul public din care reiese faptul că mai mulți bărbați aflați pe o stradă din Târgu Mureș prezintă urme de violență, precizăm că, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din Mureș, opt persoane au fost conduse la sediul Poliției, pentru audieri. În urma activităților desfășurate, față de doi bărbați a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, pentru lovire sau alte violențe și amenințare, sub supravegherea unității de parchet competente”, a informat, în data de 20 ianuarie, Biroul de presă al instituției.

Referindu-se la modul în care a acționat Poliția, Nemes Lászlo are numai cuvinte de apreciere.

”Am sesizat Poliția municipiului Târgu Mureș, care a făcut o treabă foarte bună, iar cei implicați au recunoscut ce au făcut și au fost trași la răspundere. Nu mi se pare normal ca în anul 2022 să circuli liniștit pe stradă și niște ”bombardieri” să te scoată din mașina proprie ca să te ia la bătaie. Energiile se refulează în sală și în competiții, nu oprind cetățeni aflați în trafic. A fost un caz norocos ca am fost eu, cu pregătirea mea în domeniul sporturilor de contact, dar mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă era altcineva în locul meu”, a încheiat expertul în sporturi de contact.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE