Puncție biopsie prostatică și la Spitalul Municipal Sighișoara Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 423 Vizualizări

Puncție biopsie prostatică și la Spitalul Municipal Sighișoara

La finalul anului 2021 societatea Sefar a donat Spitalului Municipal Sighișoara două pistoale pentru puncționare prostatică și mamară, a anunțat sâmbătă, 5 februarie, dr. Tanaszi Sarolta, managerul Spitalului Municipal Sighișoara.

Detalii despre procedură

Potrivit informațiilor furnizate de dr. Tanaszi Sarolta, cancerul de prostata este cea mai frecventă afecțiune malignă în rândul bărbaților, fiind în cazul acestora a doua cauză de deces prin cancer, dupa cel bronhopulmonar.

”Din acest motiv, o depistare cât mai precoce este esențială. Practic, orice bărbat peste 50 ani necesita anual un consult urologic și un set de analize, inclusiv PSA. În cazul în care exista o suspiciune clinică sau o valoare crescută a PSA se indică efectuarea unei proceduri numită puncție biopsie prostatică ecoghidată. Aceasta presupune prelevarea de țesut prostatic cu scopul cercetării acestuia sub microscop, fiind singura metodă pentru diagnosticul de certitudine al cancerului de prostată.

”Biopsia prostatică este o manoperă relativ simplă, durează câteva minute și necesita spitalizare scurtă, de obicei maxim 24 ore. Ea începe cu o ecografie transrectală de prostată, prin care se vizualizează glanda în detaliu și se stabilesc eventualele puncte de interes care vor fi ulterior biopsate”, a precizat Alexandru Brad, medic specialist urologie.

În curând și biopsii mamare

Acest tip de investigație se efectuează și la Spitalul Municipal Sighișoara începând cu luna ianuarie 2022, de către un medic din specialitatea urologie, ceea ce constitue un avantaj pentru pacienții din zona municipiului Sighișoara.

”În cel mai scurt timp vom efectua și biopsii mamare, pentru a diversifica și mai mult serviciile medicale. Multumim din nou pentru sprijin conducerii SC Sefar, pentru faptul că împreună putem ajuta comunitatea și sperăm ca acest serviciu să fie de folos cât mai multor pacienți, la nevoie”, a conchis dr. Tanaszi Sarolta.

(A.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE