UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș, extensie într-un județ vecin Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3675 Vizualizări

UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș, extensie într-un județ vecin

Începând cu anul universitar 2022-2023 Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș va avea o extensie în Bistrița, municipiul reședință de județ din Bistrița Năsăud.

Anunțul a fost făcut marți, 8 februarie, de senatorul Leonard Azamfirei, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, și de Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița Năsădu.

”Din toamna acestui an UMFST va avea o extensie la Bistrița. O colaborare excepțională cu autoritățile locale: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Spitalul Județean de Urgență și Primăria municipiului Bistrița.

E pluribus unum!”, a transmis rectorul Leonard Azamfirei.

Detalii despre viitoarea locație din municipiul Bistrița au fost furnizate de Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud.

”Din toamnă, UMF Târgu Mureș își deschide porțile la Bistrița, în fosta clădire utilizată de UTCN, de lângă Casa de Cultură. Încă un pas important, spre a transforma municipiul într-un adevărat centru universitar, încă o șansă ca tinerii să învețe mai aproape de casă. Printr-o colaborare sănătoasă cu Primăria Bistrița, aceasta înțelegând importanța proiectului, a cedat Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș imobilul situat pe strada Albert Berger din Bistrița, folosit până acum de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Extensia Universității de Medicină Târgu Mureș de la Bistrița va funcționa în acel spațiu, până când noi, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, vom termina lucrările la întreg campus universitar de pe strada Toamnei”, a subliniat Emil Radu Moldovan, care a transmis felicitări echipei manageriale a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, precum și conducerii Primăriei Bistrița și Consiliului Local Bistrița.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE