FOTO: Județul Mureș, survolat de un avion militar NATO Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 12851 Vizualizări

FOTO: Județul Mureș, survolat de un avion militar NATO

Un avion Boeing KC-135T Stratotanker aparținând US Air Force (USAF) care a decolat din Marea Britanie a zburat, joi seara, 24 februarie, deasupra județului Mureș pe care l-a survolat de trei ori, potrivit informațiilor furnizate de www.flightradar24.com, aplicație cu ajutorul căreia pot fi monitorizate zborurile aeriene.

Fotografia a devenit aproape virală pe rețelele de socializare, iar în lipsa informațiilor oficiale singura informație validă este că Boeing KC-135T Stratotanker este un avion militar de realimentare în aer intrat în serviciul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în 1957, fiind unul dintre cele șase aeronave militare cu aripă fixă cu peste cinci decenii de serviciu continuu la operatorul său inițial.

”KC-135 a fost prima aeronavă cisternă de realimentare cu combustibil din Forțele Aeriene ale SUA. KC-135 a fost inițial însărcinat cu realimentarea bombardierelor strategice și a fost folosit în războiul din Vietnam și mai târziu în conflicte, cum ar fi Operation Desert Storm, pentru a extinde gama și rezistența avioanelor de vânătoare și a bombardierelor tactice americane”, precizează Wikipedia.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE