Comunitatea Liceului “Vasilea Netea” a donat pentru oamenii din Ucraina Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 491 Vizualizări

Comunitatea Liceului “Vasilea Netea” a donat pentru oamenii din Ucraina

Liceul Tehnologic ”Vasile Netea” din Deda se înscrie în rândul unităților de învățământ care au decis să sprijine persoanele refugiate din Ucraina ca urmare a situației existente în țara vecină. Dacă alte școli au strâns pachete cu fel de fel de lucruri pentru cei refugiați, cei din cadrul unității de învățământ din Deda, de la preșcolari la liceeni, au decis să adune bani, care, prin intermediul Crucii Roșii România, să ajungă la persoanele refugiate.

„În perioada 1-4 martie, în cadrul școlii noastre am desfășurat o activitate de voluntariat cu scop caritabil, beneficiari fiind cetățenii refugiați din Ucraina. Mai exact, a fost vorba de o campanie de strângere de fonduri pentru aceste persoane care s-au refugiat în țara noastră. În urma acestei acțiuni s-a reușit strângerea sumei de 8.560 de lei, bani care vor fi donați persoanelor refugiate din Ucraina prin intermediul Crucii Roșii România. În cadrul acestei acțiuni s-au implicat toți, începând de la Consiliul Elevilor, conducerea școlii, directoatea Maria Ștețco, cadrele didactice, părinții și, nu în ultimul rând, copii, începând de la cei preșcolari până la cei de ciclul liceal. Practic, întreaga comunitate a Liceului ”Vasile Netea” s-a implicat în această acțiune, grădinițele, ciclul primar și, nu în ultimul rând, ciclul liceal. Inițial, am dorit să strângem produse care să nu fie perisabile, dar ne-am gândit că poate e mai bine să ne rezumăm doar la a strânge bani, iar cei în măsură să decidă cum vor fi folosiți pentru persoanele refugiate. Este extrem de important, în special pentru elevi, să conștientizeze acest aspect, că pot ajuta, pot aduce un ajutor celui care are atât de mare nevoie de el”, ne-a declarat prof. Liliana Covrig, director adjunct, Liceul Tehnologic ”Vasile Netea” din Deda.

Prof. Liliana Covrig, director adjunct, Liceul Tehnologic ”Vasile Netea” din Deda

Un merit deosebit le revine elevilor, cu precădere Consiliului Elevilor din cadrul liceului din Deda, care a bifat un nou moment de implicare socială menită să vină în sprijinul celor aflați în nevoie. „Spre bucuria noastră, elevii au fost extrem de receptivi față de necazul acestor refugiați. S-au mobilizat foarte repede, au fost extrem de implicați și dornici să întindă o mână de ajutor semenilor lor din Ucraina. Un rol important în derularea acestei acțiuni l-a avut Consiliul Elevilor condus de Mara Vodă din clasa X-a A și Cristi Buculeu din clasa XII-a A. Sunt extrem de implicați, în special în ce privește acțiunile caritabile care au ca scop ajutorarea celor aflați în nevoie”, a mai spus Liliana Covrig.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE