Macron va candida pentru un al doilea mandat Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 74 Vizualizări

Macron va candida pentru un al doilea mandat

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat joi că va candida pentru un al doilea mandat în alegerile din aprilie. Macron şi-a anunţat candidatura într-o scrisoare adresată cetăţenilor francezi şi publicată de mai multe ziare. El şi-a subliniat intenţia de a continua să pregătească ”viitorul” şi de a da ”un răspuns francez şi european” la provocările actuale ale acestui secol.

Dacă va reuşi să fie reales, va fi primul lider francez din ultimele două decenii care va obţine un mandat reînnoit. Macron intră în cursa prezidenţială cu doar aproximativ o lună înainte de primul tur al alegerilor din 10 aprilie. Sondajele de opinie îl dau favorit pentru câştigarea unei competiţii în care mai mulţi adversari de stânga şi de dreapta fragmentează votul.

Termenul oficial pentru depunerea candidaturilor este vineri, astfel că Macron a profitat la maximum de timpul disponibil şi de aceea a fost criticat de opoziţie, care l-a acuzat până acum de o campanie ascunsă, profitând de vizibilitatea pe care i-o oferă funcţia de şef de stat.

Cu Macron în fruntea eforturilor europene de a asigura o încetare a focului şi o rezolvare paşnică a conflictului din Ucraina, se pare că va fi o campanie cu mai puţine mitinguri ale preşedintelui în exerciţiu şi cu un accent neobişnuit pe politica externă, comentează Reuters.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE