OMS deplânge o ”catastrofă umanitară” Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

OMS deplânge o ”catastrofă umanitară”

Din următorul val de refugiaţi care va fugi din Ucraina vor face parte probabil persoane mai vulnerabile la boli şi dificultăţi financiare decât cei un milion de oameni care deja au plecat din ţară pentru a scăpa de invazia rusă, a declarat directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Aflat la un depozit din Varşovia, Polonia, unde Organizaţia Mondială a Sănătăţii coordonează livrarea a 36 de tone de ajutor medical către Ucraina, Hans Kluge a declarat că situaţia este deja o „catastrofă umanitară” care urmează să se agraveze pe măsură ce trupele ruse înconjoară şi bombardează marile oraşe ucrainene.

Declaraţiile oficialului OMS survin după ce oficiali din Rusia şi Ucraina au afirmat că au convenit să stabilească coridoare umanitare pentru furnizarea de ajutor şi, eventual, introducerea unui armistiţiu în unele zone pentru a ajuta civilii care fug.

Organizaţia Naţiunilor Unite a afirmat că un milion de persoane şi-au părăsit locuinţele din Ucraina, îndreptându-se spre Polonia şi alte ţări vecine.

„Dacă conflictul militar se intensifică, înseamnă că vom vedea tot mai mulţi oameni foarte vulnerabili care ies (din ţară) doar cu hainele de pe ei”, a mai spus Kluge.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE