Pui de barză salvați în Sângeorgiu de Mureș Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 434 Vizualizări

Pui de barză salvați în Sângeorgiu de Mureș

Acțiune inedită la Primăria din Sângeorgiu de Mureș. Gest lăudabil din partea primarului care se îngrijește de toate, până și de situația puiuților de barză. Atunci când pui suflet în ceea ce faci, lucrurile parcă prind viață, nu-i așa?!

“Sperăm că nu vor mai pieri electrocutați puii de barză din Sângeorgiu de Mureș. Astăzi am izolat firele de curent electric din apropierea cuibului și am montat un suport metalic pentru cuib. Așteptăm curioși cum va reacționa barza când va vedea cadoul și cuibul un pic refăcut” a menționat plin de speranță pe pagina sa de facebook Sófalvi Szabolcs, primarul din Sângeorgiu de Mureș.

Evenimentul a avut loc în cursul zilei de ieri, 16 martie. La acțiune au participat și reprezentanții Asociației pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus”. Totodată, echipa Milvus a anunțat cu bucurie pe site-ul lor, că au pornit cele două camere web de la Dumbrăvioara. Zvonurile spun că berzele au fost deja văzute prin țară, pot apărea în orice moment și pe aceste cuiburi. Începe sezonul berzelor, fiți alături de înaripate, timp de câteva luni bune, să vă bucurați și să studiați cu interes viața acestor frumoase animale.

Citește și https://www.zi-de-zi.ro/2022/03/17/video-fundatia-transilvana-alpha-implineste-3-decenii/

Barza albă este singura pasăre de talie mare din ornitofauna ţării care s-a apropiat de om şi îşi construieşte cuibul în vecinătatea noastră. Vârsta berzelor poate să ajungă în captivitate şi la 30 de ani. În România, cea mai mare longevitate s-a înregistrat la o barza inelată în 1960 în Delta Dunării care a fost regăsită după 12 ani şi 6 luni în Tanzania.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE