Arderile de vegetație pun în gardă Primăria Ibănești Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 146 Vizualizări

Arderile de vegetație pun în gardă Primăria Ibănești

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Ibănești atenționează asupra cazurilor de incenirere a vegetației, în condițiile în care, în ultimele zile echipajul SVSU Ibănești a intervenit pentru stingerea a nouă incendii. Potrivit acestora, luni, s-au înregistrat trei incendii: Tireu – un fânar a ars în totalitate, ca urmare a aprinderii vegetației, iar vântul a întors flăcările spre fânar, Tisieu – incendiu de pădure și Orșova (Gurghiu) – incendiu de vegetație la limita cu comuna Ibănești, două în cursul zilei de marți, (la Arini și la Făgețel) și patru în ziua de miercuri, incendii de vegetație în Ibănești și Gurghiu (dintre care unul a ajuns la o magazie de lemne și unul în proximitatea casei).

„Atragem atenția că orice fel de ardere este STRICT INTERZISĂ în condiții de secetă și de vânt, precum sunt cele actuale, factori care propagă flăcările cu rapiditate, exact cum s-a întâmplat în aceste cazuri. De asemenea, arderea miriștii, a vegetației uscate și a resturilor vegetale, doar în condiții meteorologice care permit acest lucru, se execută numai după obținerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului de lucru cu foc se face prin grija primarului de către șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență”, informează reprezentanții Primăriei comunei Ibănești.

Potrivit acestora, pe raza comunei Ibănești, arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale se poate face doar cu respectarea următoarelor norme:

-doar în timpul zilei, iar aprinderea acestora se face înainte de ora 14,00 și va fi supravegheată până la stingere.

-utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu este interzisă.

-utilizarea focului deschis este interzisă în zilele de sâmbătă și duminică.

-utilizarea focului deschis se anunță în prealabil la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Ibănești (SVSU – tel: 0755.144.703, șef serviciu Florin Petra).

Potrivit reprezentanților ISU Horea Mureș, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile fără obținerea permisului cu focul și luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării la vecinătăți; amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiții și la distanțe care favorizează propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenție și se sancționează cu amenzi de la 1.000 lei la 2.500 lei.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE