Școala Gimnazială Hodac, tot mai verde și mai veselă Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 301 Vizualizări

Școala Gimnazială Hodac, tot mai verde și mai veselă

Școala Gimnazială Hodac derulează împreună cu Asociația Clean Wood, cu sprijinul Primăriei Hodac, proiectul, ”O școală verde este o școală veselă!”. Obiectivul acestuia îl rerezintă conștientizarea elevilor din clasele VII și VIII asupra importanței acțiunilor pentru protejarea mediului, dezvoltarea autonomiei în rândul elevilor precum și plantarea de puieți în livada școlii. Echipa de implementare a proiectului este formată din Elena Iacob, directoarea Școlii Gumnaziale Hodac, profesoarele Maria-Olivia Tătar, Antonia Someșan, Alina Loțco și elevii claselor VII-a și VIII-a.

„Școala Gimnazială Hodac dispune de o grădină a școlii, care necesită întinerirea pomilor fructiferi. Grădina este gestionată de școală de mai bine de 30 de ani și a stârnit mereu curiozitatea și implicarea elevilor. Ne dorim să oferim același context și noilor generații. Pe de altă parte, perioada pandemică a împiedicat desfășurarea de activități care să permită o acțiune comună: elevi, părinți, profesori și învățători.Odată cu venirea primăverii ne dorim să diversificăm activitățile pe care le desfășurăm în cadrul școlii și să oferim o perspectivă experențială învățării”, a precizat Maria-Olivia Tătar, profesor de limba engleză în cadrul Școlii Gimnaziale Hodac, voluntar în cadrul Asociației Clean Wood.

Astfel, 30 de elevi ai școlii, alături de profesori și părinți voluntari au participat joi, 31 martie la o acțiune de plantare de puieți în grădina școlii. Au afost plantați 30 arbori fructiferi, 5 arboriferi și 15 arbuști (zmeură, mure, afine, coacăze).

„Au fost implicate în această acțiune de plantare clasele gimnaziale din cadrul școlii. Puieții au fost donați de către Asociația Clean Wood, Primăria ne-a susținut în ce privește partea logistică, iar elevii, instruiți de noi au desfășurat efectic acțiunea de plantare. De asemenea, primarul Valentin Iacov le-a explicat copiilor cum trebuie pregătiți și apoi plantați puieții. Toată acțiunea s-a finalizat cu un mic picnic”, ne-a declarat prof. Maria-Olivia Tătar.

Monitorizarea puieților plantați

Puieții o data plantați, vor fi monitorizați de către elevi, iar școala din Hodac îți va asuma urmărirea proiectului pe o perioadă de minim  5 ani. Astfel, în fiecare an, echipa de supraveghere a proiectului va transmite un raport scris cu poze, în format electronic în care apar informații legate de evoluție și noutăți, către Asociația Clean Wood.

„Ne dorim ca puieții plantați să devină o modalitate de a responsabiliza elevii și un context să desfășurăm mai multe activități în natură. Scopul acestui tip de activități este acela de a dezvolta autonomia la elevi, și în același timp de întinerire a grădinii școlare. Este foarte important să avem o acțiune comună în comunitate din care să reiasă că educația se întâmplă doar dacă toată comunitatea este implicată. Echipa de proiect, alături de elevii școlii va monitoriza starea puieților pentru a ne asigura că sunt în stare optimă și vor putea produce roade conform ciclului lor de viață”, a precizat prof. Maria-Olivia Tătar.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE