5 aprilie, Ziua Automobiliștilor Români Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 146 Vizualizări

5 aprilie, Ziua Automobiliștilor Români

Însemnătatea zilei de 5 aprilie a prins culoare începând cu anul 1904, când un grup de iubitori ai automobilismului, avându-l ca lider pe prințul George Valentin Bibescu, a înființat la Hotelul Bulevard, din București, Asociația Automobil Clubul Român.

În anul 1905, Automobil Clubul Român a devenit membru al Asociației  Internaționale a Automobil Cluburilor Recunoscute de la Paris, devenită ulterior Federația Internațională a Automobilului (FIA) de astăzi. Personalități marcante ale societății civile – ACR (scriitori, politicieni, juriști, oameni de afaceri, sportivi) și din Armata Româna au onorat asociația cu participarea lor, iar activitățile civile și sportive desfășurate au fost de înaltă ținută.

Automobil Clubul Român era printre primele asociații de acest fel din lume și a organizat în luna septembrie, 1908, prima cursă de automobile pe traseul București-Giurgiu-București. Astfel, România s-a înscris între primele șase țări din lume care au organizat concursuri auto, după Franța, SUA, Germania, Italia și Austria. Mai apoi, în anul 1909, regele Carol I, ca urmare a adoptării în Parlamentul României, a promulgat Legea prin care Statul Român recunoștea asociației Automobil Club Român calitatea de „persoană morală” (ulterior persoană juridică).

În acest an, Asociația împlinește vârsta de 118 ani. Participarea Automobil Clubului Român la mișcarea automobilistică mondială creează membrilor săi statutul de apartenență la FIA, iar cei 118 ani de membru cotizant , face ca ACR să fie o asociație respectată în familia mondială a Automobil Cluburilor Naționale.

„Vom rămâne o asociație civilă, apolitică, așa cum stă bine unei asociații profesionale de oameni cinstiți, patrioți și loiali, cinstind memoria înaintașilor noștri, oameni care în timpul existenței lor s-au bucurat de stimă și recunoaștere”, transmit membrii asociației.

Echipa actuală din Sucursala Mureș, din celelalte Sucursalele Județene ale ACR, și din Centrala Națională de Alarmă și Informații (cu program non-stop) este formată din oameni competenți, plini de solicitudine, dispuși oricând să ajute membrii ACR aflați la nevoie prin asigurarea de Asistență Rutieră prin intermediul flotei proprii la nivelul întregii țări, cât și prin parteneriate în toată Europa. Membrii ACR pot beneficia la solicitare, de eliberarea Permiselor Internaționale de Conducere, pentru cei care călătoresc în țări din afara spațiului Uniunii Europene, care vor să lucreze în aceste țări, sau care au calitatea de turist și vor să închirieze un autoturism. ACR este singura entitate din Romania, abilitata să elibereze acest tip de documente.

„Inimoșii de la 1904 suntem convinși că s-au mândrit cu instituția căreia i-au pus bazele, Automobil Clubul Român, si apoi Automobil Clubul Regal Român, iar noi, urmașii lor, trebuie să fim la fel de mândri și să continuăm perenitatea ACR”, a subliniat în încheiere, Țurcă Sorin, director la Sucursala ACR Mureș.

Cei care doresc să intre în Clubul Automobiliștilor, sunt îndemnați să contacteze echipa Sucursalei Mureș prin telefon la 0740-154.987 sau prin email la acr_ms@acr.ro.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE