Mai mult decât o librărie, Hertzog, o provocare Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 548 Vizualizări

Mai mult decât o librărie, Hertzog, o provocare

Știai că în județul Mureș există o librărie fără rafturi? Că nu mai trebuie să te ridici pe vârfuri, să mijești ochii, să-ți pui ochelarii, să ceri ajutor librarului, ca să-ți spună titlul cărții din rândul de sus? Amplasată în inima orașului Târgu Mureș, această librărie este o oază pentru iubitorii de literatură și un loc de întâlnire pentru scriitori și artiștii plastici.

După o experiență de 10 ani acumulată în Franța, caricaturistul sucevean Radu Iațcu deschide o librărie cu totul aparte în Pasajul Mureș Mall din Târgu-Mureș. Boemă, spațioasă, fără rafturi, librăria Hertzog aduce un suflu absolut nou, cu care va cuceri fără îndoială interesul iubitorilor de cărți. Și nu numai. În incinta librăriei se află și Galeria de Artă Pasaj. Pe lângă oferta variată de cărți, în mod constant aici vor fi expuse lucrări ale artiștilor plastici din țară și din străinătate.  În această perioadă aici se regăsesc o serie de lucrări în acuarelă semnate de arădeanca Aneta Beatrice Filip, clădiri, poduri și mașini de epocă. Tot aici mureșenii se pot bucura de ilustrații de carte semnate de Izabela Kowalska din Polonia. Iar mâine, 29 aprilie, de la ora 18.00 va avea loc lansarea cărții Descoperă magia din viața ta, autor Peter Csaba, invitat Iulia Mare.

Mai iuți de picior, cei care s-au grăbit să treacă pragul librăriei au primit primul număr al revistei “Pasaj Mall”, în care se regăsesc date despre autorii cărților editate la Editura “Hertzog”, Angela Fanea Macarie, Leo Butnariu, Geta și Viorel Flutur, dar și un articol semnat de Mircea Dorin Istrate, președintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Mureș. Primul număr s-a epuizat, dar deja este în lucru al doilea.

Editura Hertzog vine cu o provocare și un proiect pentru tinerii creatori!… „Atelierul de creație literară”. Înscrierile se fac la adresa de e-mail: editura_hertzog@yahoo.com  și în incinta Librăriei Hertzog.  Poeții, Adrian Alui Gheorghe, (Piatra Neamț) Valeriu Stancu, Nichita Danilov (Iași) și scriitorul Alexandru Uiuiu (Bistrița) vor fi prezenți la întâlnirile  tinerilor autori. Vă vom ține la curent cu toate noutățile ce apar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE