Ce premii au obținut elevii de la Arte Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 413 Vizualizări

Ce premii au obținut elevii de la Arte

Apreciem mult talentul elevilor de la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș. Pasiunea și determinarea lor se regăsesc în succesul obținut la Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale. Competiția a avut loc la Timișoara, în perioada 20 – 22 aprilie, iar pentru clasele mai mici la Deva.

„În viața copilului arta este cel mai bun psiholog, este cea mai bună metodă de relaxare, de autoeducare, de autocunoaștere. Un copil care studiază un instrument muzical sau este implicat în orice domeniu al artei, va ști cât de greu este să ajungi la performanță și va înțelege că răbdarea, consecvența și timpul reprezintă factorii determinanți ai acestei cariere. Acești copii vor fi mult mai determinați și mai motivați să muncească și să fie mai buni decât au fost ieri. Arta îi va învăța pe copii să fie implicați și să descopere soluții pe termen lung, și nu rezultate imediate. Copilul va deveni un adult care va înțelege competiția ca pe o îmbunătățire permanentă a sa, căpătând încredere în sine, precum și capacitatea de a avea ținte realiste și așteptări sănătoase.

Competițiile îi pregătesc pe copii pentru succes, dar îi învață și cum să transforme eșecul într-o experiență din care au multe de învățat. Doresc să îi felicit pe acești copii care studiază arta la un nivel înalt, pe profesorii îndrumători, profesorii acompaniatori, precum și pe părinții care i-au susținut pe tot parcursul pregătorii lor, pentru rezultatele de la etapele naționale ale olimpiadelor de profil artistic,”a menționat  inspector școlar arte, învățământ particular și alternative educaționale în cadrul ISJ Mureș – prof.dr. Andrada-Bianca Badi.

Iată rezultatele obținute:

Interpretare Instrumentală

Clasele IX – XII

Bârlean George cl. IX, oboi, Premiu I, profesor Moldovan Lircă, corepetitor Moraru Mihai

Todoran Teodora cl. X, vioară, Premiu III, profesor Maior Valeriu, corepetitor Szigeti Emanuela 

Curcă Luca, cl. IX, corn, Premiu III, profesor Curcă Pavel, corepetitor Moraru Mihai

Kovács Zsolt, cl. XI, vioară, Mențiune, profesor Szőnyi Zsuzsánna, corepetitor Szigeti Emanuela   

Arta Actorului, profesor Barabási Tivadar

Szilágyi Orsolya, cl. XII, Individual, Premiu I

Szabó Eszter, cl. XI, Individual, Premiu II

Róbert Szilárd cl. XII Individual, Mențiune

Arte Vizuale

Nagy Boróka, cl. XI Pictură de șevalet, Premiu III, profesori coordonatori Kolumbán-Kántor Zita și Căpriță Petre

Bartha Réka, cl. XII , Modă, Premiu III, prof.coord. Kálmán Enikő și Demeter Evelin

Graur Gyopár, cl. XI  Modă, Premiu III, prof.coord. Kolumbán-Kántor Zita și Demeter Evelin.

Domokos Orsolya, cl. XII,  Grafică, Mențiune, prof. coord. Kálmán Enikő și Nagy Annamária.

Székely-Benczédi  Kinga, cl. XII, Pictură de șevalet, Mențiune, prof. coord. Kálmán Enikő și Căpriță Petre.

Gliga Robert, cl. XII  Arhitectură, Premiul Special al Uniunii Arhitecțior din România, prof. coord. Căpriță Petre și Iuga Alexandra

Gliga Robert, cl. XII  Arhitectură, Mențiune, prof. coord. Căpriță Petre și Iuga Alexandra.

Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII s-a desfășurat cu câteva zile mai repede, respectiv 15-17 aprilie, la Deva. 

Premianții au fost

Ludescher Janka cl. VII Flaut, Premiul I profesor Geréd Jolán, corepetitor Máthé Péter

Răduț David, cl. VI Oboi, Premiul II, profesor Moldovan Lircă Ioan, corepetitor dr. Ávéd Éva.

„Cele mai frumoase daruri primite de la copii sunt cele pe care le-au făcut cu mânuțele lor. Nimic nu este mai satisfăcător pentru un copil, decât să vadă rezultatul unui lucru pe care l-a făcut de la zero. Este extrem de important să îi felicităm pe elevii nostri, să îi încurajăm și să îi facem să se simtă mândri de rezultatele lor, îmbunătățindu-le stima de sine și creativitatea, mai ales în contextul actual, în care copiii sunt din ce în ce mai ancorați în lumea digitală și uită să se mai bucure de activități care le stimulează imaginația.

Talentul, abilitatea artistică, trebuie susținute în permanență prin efort, repetiție, învățare. Am susținut și voi susține în continuare învățământul artistic, activitățile artistice. Să nu uităm niciodată faptul că nu oricine scrie o poezie este poet, nu oricine dansează este dansator, nu oricine pictează este pictor. Fără îndoială, pentru a atinge măiestria artistului consacrat, este necesar un studiu continuu, multă disciplină și dăruire.

În spatele acestor numeroase premii se află performanța și excelența. Adresez felicitări elevilor Liceului Vocațional de Artă Târgu-Mureș, care au demonstrat interes și pasiune și în acest an școlar, precum și mulțumiri cadrelor didactice îndrumătoare și părinților pentru susținerea și sprijinul acordat” a menționat Inspector școlar general, prof.drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Felicitări cadrelor didactice și elevilor noștri, care reușesc de fiecare dată să ducă numele județului nostru mai departe…mai cu talent.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE