Home / Politic / Închiderea afacerilor de la Platoul Cornești amendată de AUR Târgu Mureș

Închiderea afacerilor de la Platoul Cornești amendată de AUR Târgu Mureș

Biroul de presă al AUR Târgu Mureș a reacționat la situația existentă la Platoul Cornești din Târgu Mureș, unde începând din data de 3 mai 2022 nu mai puțin de 27 de comercianți au fost nevoiți să pună lacăt la afaceri. Motivul acestei decizii îl reprezintă inexistența cadrului legal pentru desfășurarea activității comerciale, respectiv expirarea contractului încheiat între comercianți și Primăria Municipiului Târgu Mureș.

Redăm, în rândurile de mai jos, comunicatul de presă remis de către AUR Târgu Mureș:

”Cu toate că municipiul Târgu Mureș are suficiente nevoi acute, precum asfaltări, igienizări stradale ori renovări de spații, actuala administrație consideră necesară sancționarea simplilor comercianți de la Platoul Cornești care depind de aceste activități pentru a obține un venit. Astfel, conducerea primăriei a interzis activitatea comercianților, în plin sezon, după o perioadă extrem de dificilă marcată de pandemie, restricții și scumpiri de prețuri în toate domeniile.

Organizația AUR Târgu Mureș condamnă ferm această decizie prin care comercianții sunt puși în fața faptului împlinit, fără negocieri sau dialog prealabil, unii din ei ajungând în situații financiare critice. Aceste licitații pe care municipalitatea le invocă trebuiau desfășurate în timpul iernii, iar nu acum, când cetățenii și turiștii vor rămâne fără acces la servicii comerciale elementare și vânzătorii fără o sursă de venit!

Solicităm ca demersurile necesare să fie desfășurate în regim de urgență, în mod absolut transparent astfel ca „firmele de casă” să nu fie favorizate, iar această bătaie de joc la adresa de cetățenilor să nu se transforme într-un pretext pentru a obține beneficii în folosul anumitor societăți.

Citeste si:  Sfințire de biserică în Balda

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Veste bună. Legea privind protecția animalelor a fost publicată în Monitorul Oficial

Veste bună pentru iubitorii de animăluțe. Legea privind protecția animalelor a fost publicată în Monitorul …