Home / Politic / Închiderea afacerilor de la Platoul Cornești amendată de AUR Târgu Mureș

Închiderea afacerilor de la Platoul Cornești amendată de AUR Târgu Mureș

Distribuie

Biroul de presă al AUR Târgu Mureș a reacționat la situația existentă la Platoul Cornești din Târgu Mureș, unde începând din data de 3 mai 2022 nu mai puțin de 27 de comercianți au fost nevoiți să pună lacăt la afaceri. Motivul acestei decizii îl reprezintă inexistența cadrului legal pentru desfășurarea activității comerciale, respectiv expirarea contractului încheiat între comercianți și Primăria Municipiului Târgu Mureș.

Redăm, în rândurile de mai jos, comunicatul de presă remis de către AUR Târgu Mureș:

”Cu toate că municipiul Târgu Mureș are suficiente nevoi acute, precum asfaltări, igienizări stradale ori renovări de spații, actuala administrație consideră necesară sancționarea simplilor comercianți de la Platoul Cornești care depind de aceste activități pentru a obține un venit. Astfel, conducerea primăriei a interzis activitatea comercianților, în plin sezon, după o perioadă extrem de dificilă marcată de pandemie, restricții și scumpiri de prețuri în toate domeniile.

Organizația AUR Târgu Mureș condamnă ferm această decizie prin care comercianții sunt puși în fața faptului împlinit, fără negocieri sau dialog prealabil, unii din ei ajungând în situații financiare critice. Aceste licitații pe care municipalitatea le invocă trebuiau desfășurate în timpul iernii, iar nu acum, când cetățenii și turiștii vor rămâne fără acces la servicii comerciale elementare și vânzătorii fără o sursă de venit!

Solicităm ca demersurile necesare să fie desfășurate în regim de urgență, în mod absolut transparent astfel ca „firmele de casă” să nu fie favorizate, iar această bătaie de joc la adresa de cetățenilor să nu se transforme într-un pretext pentru a obține beneficii în folosul anumitor societăți.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.