Home / Reghin / VIDEO, FOTO: Mercenarii din Asserculis, popas la Pădurea Rotundă

VIDEO, FOTO: Mercenarii din Asserculis, popas la Pădurea Rotundă

Mercenarii din Asserculis au făcut un popas la Reghin, mai exact la Pădurea Rotundă, locul unde și-au etalat măiestria și meșteșugul armelor, cu ocazia evenimentului ”Reghinul dansează” organizat de municipalitatea reghineană în data de 11 iunie.

„Am avut o prezentare de armuri grele de infanterist din secolul XIV, prilej cu care le-am povestit copiilor pe scurt despre heraldica, simbolistica cavalerilor. Am vorbit despre virtuțile cavalerilor, despre ce înseamnă să devii un cavaler, cât trebuie să muncești să devii un cavaler, dar mai ales cât de mult trebuie să asculți ca să crești mare și să fii cuminte, ca mai apoi să devi ca noi, cavaleri. Copiii au fost extraordinari. Este cel mai frumos public și vă spun și de ce, pentru că  este cel mai sincer public. Copiii spun direct și sincer dacă le place sau nu. În schimb, adultul va aplauda pentru că e politicos. De aceea preferăm și iubim să lucrăm cu copiii”, ne-a declarat Francis Ienei, conducătorul Mercenarilor din Asserculis.

Alin ZAHARIE

Citeste si:  „Icoana din sufletul copilului”, tabără de vară la Reghin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Workshop în aer liber! Tehnici de vopsire și decorare Annie Sloan

 Sâmbătă liniștită în aer liber, învățând lucruri noi? În 30 iulie, de la ora 10.00, …