Home / Reviste / Ludus / Moment de aleasă sărbătoare pentru biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Luduș

Moment de aleasă sărbătoare pentru biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Luduș

Biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Luduș păstorită de preoții Lucian Voșloban și Constantin Savu, și-a sărbătorit ocrotitorii, miercuri, 29 iunie a.c., în ziua praznicului Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

​„Sărbătoarea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către părintele protopop Lucian Voșloban și părintele paroh Constantin Savu în prezența unui mare număr de credincioși. Totodată, a fost organizată o expoziție de icoane pe sticlă, cu vânzare, realizate de elevii din ciclul primar ai Școlii Gimnaziale ”Ioan Vlăduțiu” din Luduș, coordonați de cadrele didactice: Luminița Chețan, Ildiko Hereșanu, Laura Bănea, Ana Sălcudean, Daniela Boca, Monica Nistor și Angela Sălcudean. Fondurile strânse din vânzarea icoanelor vor fi donate elevei Nicole Ardelean, care trece printr-o grea încercare cauzată de o boală gravă al cărei tratament este foarte costisitor”, au precizat reprezentanții Protopopiatului Ortodox Luduș.

La rândul său, părintele protopop Lucian Voșloban a subliniat importanța sărbătorii celor doi „mari dascăli ai credinţei, ai pocăinței și ai sfințeniei” prăznuiți pe 29 iunie de creștinii ortodocși. „Sfinții Apostoli Petru și Pavel, acești propovăduitori tari și de Dumnezeu vestitori și lumii învățători, după cum ne arată cântările bisericești, rămân pentru noi mari dascăli ai credinţei, ai pocăinței și ai sfințeniei, precum şi rugători statornici pentru viaţa şi unitatea Bisericii lui Hristos. Prin viaţa, faptele şi scrierile lor, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel ne îndeamnă să iubim pe Hristos, Evanghelia şi Biserica Sa, devenind și noi, după putințele noastre mărturisitori ai iubirii lui Hristos în lumea de astăzi așa cum au fost ei mărturisitori”, transmițând tuturor celor ce poartă numele Sf. Apostoli Petru și Pavel și derivatelor acestora ”La ani mulți cu sănătate și ajutor de la Dumnezeu și să fie mărturisitori ai credinței și împlinitori ai faptelor credinței!”, a spus părintele protopop Lucian Voșloban.

Citeste si:  ”60 de secunde pentru suflet”, proiect propus de părintele protopop Valentin Vârva

​La final, credincioșii dreptslăvitori prezenți la eveniment s-au bucurat împreună la agapa frățească.

(A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Internațională a Copilului, la prima școală românească din Târgu-Mureș

Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită miercuri, 1 iunie  printr-o serie de  activități deosebite …