Primarul din Sânpetru de Câmpie disputat de PMP și PSD Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2562 Vizualizări

Primarul din Sânpetru de Câmpie disputat de PMP și PSD

Primarul comunei Sânpetru de Câmpie, Șerban Crăciun Spiru, a declarat joi, 21 iulie, pentru cotidianul Zi de Zi, că decizia de a se alătura echipei Partidului Social Democrat (PSD) vine ca urmare a demiterii sale recente din Partidul Mișcarea Populară (PMP), formațiune politică pe listele căreia a câștigat alegerile locale din anul 2020.

Marți, 19 iulie, președintele interimar al PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a remis un comunicat de presă sugestiv intitulat ”Primarii comunelor Chețani și Sânpetru se alătură echipei PSD Mureș”. A doua zi, miercuri, 20 iulie, președintele interimar al PSD Mureș a explicat pentru Zi de Zi că alăturarea lui Șerban Crăciun Spiru de Partidul Social Democrat nu înseamnă adeziune, deci nici calitatea de membru, în timp ce liderul PMP Mureș, Radu Pescar, a susținut că primarul din Sânpetru de Câmpie… nu și-a dat demisia din partid.

Joi, 21 iulie, președintele PMP Mureș a transmis, din concediu, următorul mesaj: ”O cunosc pe Dumitrița Gliga de 30 de ani și am o impresie foarte bună despre ea. Părinții mei i-au fost profesori și tatăl ei, Vasile Gliga, mi-a fost și îmi este prieten. Consider relația cu Spiru Șerban, primar PMP în Sânpetru de Câmpie, doar un gest de prietenie față de PMP și pentru locuitorii comunei. Primarul comunei este și va rămâne membru PMP. Gestul de prietenie s-a materializat într-un ajutor financiar consistent din alocările bugetare pentru comuna Sânpetru care era într-o situație disperată în legătură cu alocările de bani de la Guvern, ajungând în situația de a nu își putea plăti nici măcar consumul de gaz.”

Surse Zi de Zi demne de încredere din interiorul PMP Mureș ne-au informat, în acest context, că într-adevăr în această primăvară a existat o propunere de excludere a singurului primar PMP din județul Mureș, Șerban Crăciun Spiru, însă aceasta nu a fost validată de forurile superioare ale partidului.

Vom reveni, după caz, cu alte reacții. Până una alta, potrivit prevederilor din Codul Administrativ, nefiind vorba nici de o demisie din PMP și nici de o înscriere în PSD, Șerban Crăciun Spiru își exercită, în continuare, prerogativele de primar în comuna Sânpetru de Câmpie.

Reporter: Îmi spuneți vă rog ce s-a întâmplat de fapt, care e motivul pentru care v-ați alăturat echipei Partidului Social Democrat?

Șerban Crăciun Spiru: Datorită neînțelegerilor de doctrină conducerea PMP Mureș a hotărât să mă demită.

Rep.: Când s-a întâmplat asta?

S.C.S.: Prin mai, aprilie…

Rep.: Și practic nu mai sunteți membru PMP?

S.C.S.: Nu mai sunt membru PMP, da. S-a hotărât excluderea mea din partid.

Rep.: În ultimii doi ani nu prea ați beneficiat de fonduri, mă refer la rectificări bugetare…

S.C.S.: E un detaliu și nu vreau să intru în amănunte. Eu sunt în mijlocul comunității să muncesc.

Rep.: Ce speranțe aveți odată cu apropierea de Partidul Social Democrat?

S.C.S.: Nu am speranțe datorită partidului, am speranțe datorită oamenilor care sunt în Partidul Social Democrat, niște oameni de calitate care urmărim să avem același numitor comun: progresul comunității. Vrem să formăm o echipă.

Rep.: Și v-ați înscris în PSD?

S.C.S.: Rămâne o confidențialitate. Deocamdată avem o colaborare strânsă. Trebuie să vorbesc și eu cu superiorii mei ce ar trebui să declar.

”Primarii comunelor Cheţani şi Sânpetru se alătură echipei PSD Mureş”

Mă bucur de încrederea pe care ne-o acordă domnul Emil Florin Mocan, primarul comunei Chețani, şi domnul Șerban Crăciun Spiru, primarul comunei Sânpetru de Câmpie – doi primari care au dovedit că au inițiativă și proiecte pentru creșterea calității vieții în comunele pe care le reprezintă.

Sunt convinsă că va fi o colaborare cu rezultate concrete în primul rând pentru cetățenii din cele două comune ale județului Mureș.

Principalul obiectiv al partidului nostru, în jurul căruia ne concentrăm permanent, este dezvoltarea economică, socială și culturală a comunităților locale, iar pentru realizarea acestui obiectiv am dovedit că suntem întotdeauna în mijlocul comunităţilor mureşene.

”Din punctul meu de vedere, un primar trebuie să fie în primul rând realist, cu spirit practic. Comuna Sânpetru de Câmpie are nevoie de investiții în infrastructura de bază –drumuri, apă, canalizare, care să ne aducă în secolul 21. Oamenii s-au săturat de explicații și lamentări. Îmi doresc foarte mult să revitalizez comuna, avem obiective clare de îndeplinit și pentru noi este foarte important să avem o colaborare bună cu un partid puternic, așa cum este PSD” – Șerban Crăciun Spiru, primarul comunei Sânpetru de Câmpie

”De la bun început mi-am propus să acționez după principiile unei administrații moderne, îndreptată spre nevoile și aspirațiile cetățenilor. Avem de pus în practică multe proiecte și avem nevoie de un management profesionist al administrației publice. PSD Mureș a demonstrat că este o organizație pragmatică, deschisă la nou, și mă bucur că am ocazia să mă alătur unei echipe dinamice, orientate spre performanță” – Emil Florin Mocan, primarul comunei Chețani

Dumitriţa Gliga, preşedinte interimar PSD Mureş

(comunicat de presă, 19 iulie)

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE