Pas înainte pentru inelul ocolitor al municipiului Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6910 Vizualizări

Pas înainte pentru inelul ocolitor al municipiului Târgu Mureș

Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș și-au dat acordul joi, 28 iulie, într-o ședință ordinară de lucru, introducerea unui parteneriat cu Primăria comunei Corunca în Acordul de Parteneriat încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA și Primăria Municipiului Târgu Mureș pentru realizarea proiectului ,,Realizare inel ocolitor al Municipiului Târgu Mureș prin interconectarea Autostrăzii A3, E60, DN 15 și DJ 152A”, ce va fi depus în vederea finanțării în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Parteneriate cu CNAIR și Corunca

Potrivit Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 4 din 9 noiembrie 2020 s-a aprobat încheierea unui Parteneriat de Implementare între CNAIR  și Municipiul Târgu Mureș, pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Realizare inel ocolitor al Municipiului Târgu Mureș prin interconectarea Autostrăzii A3, E60, DN 15 și DJ 152A”.

”Ulterior aprobării prin Hotărârea Consiliului Local nr. 4/2020 a parteneriatului, s-a semnat Parteneriatul de Implementare nr. 78464 din 20 noiembrie 2020 și Actul adițional nr. 1 din 4 iunie 2021, încheiat cu CNAIR, pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Realizare inel ocolitor al Municipiului Târgu Mureș prin interconectarea Autostrăzii A3, E60, DN 15 și DJ 152A”, pentru implementarea tronsonului 3 și 6 din obiectivul de investiții, ale căror documentații tehnico-economice erau într-un stadiu mai avansat. În perioada iunie 2021 – iulie 2022, documentația tehnico economică, la nivel de SF, aferentă tronsoanelor 3 și 6 a parcurs etapele de actualizare, au fost obținute o parte din avizele necesare pentru autorizarea construției lucrărilor, au fost actualizate studiile de specialitate și expertizele tehnice aferente SF și urmează etapa de avizare în Comisia tehnico-economică a CNAIR, stabilirea coridorului de expropriere, obținerea avizului/ acordului de mediu, respectiv aprobarea indicatorilor tehnico-economici atât în Consiliul Local cât și prin emiterea unei Hotărâri de Guvern”, se precizează în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

În același referat se mai menționează că pe parcursul actualizării documentației tehnico-economice, proiectantul lucrărilor, SC Proinvest SRL, a transmis o notificare Municipiului Târgu Mureș, în data de 21 iunie 2022, ”cu privire la obținerea avizului condiționat de la Societatea de Distribuție a Energiei Electrice, prin care aceasta condiționează relocarea liniilor electrice aeriene (LEA) cu linii electrice subterane (LES), amplasamentul acestora depășind aria administrativă a municipiului, fiind necesare lucrări de deviere rețele electrice pe amplasamentul UAT Corunca.”

”În acest sens, pentru eligibilitatea proiectului și în conformitate cu cerințele Ghidului de finanțare aferent POIM 2014-2020 și a Ordonanței de Urgență 101/2020 privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanţare din fonduri europene în vederea evitării riscului de dezangajare pentru perioada de programare 2014 – 2020 și Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020,   este nevoie să se completeze Parteneriatul de Implementare prin includerea partenerului UAT Corunca, având în vedere depășirea ariei administrative cu lucrările necesare execuției proiectului. Proiectantul va defini coridorul de expropriere necesar execuției lucrărilor atât pentru UAT Municipiul Târgu Mureș cât și pentru UAT Corunca. De asemenea, proiectantul este nevoit să solicite un Certificat de Urbanism și Autorizația de Construire de la UAT Corunca pentru lucrările ce depășesc teritoriul administrativ al municipiului Târgu Mureș”, se mai arată în documentul citat.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE