Home / Administratie / Șomer prezentat ca un ”specialist internațional”, adus la cârma Zoo Târgu Mureș!?

Șomer prezentat ca un ”specialist internațional”, adus la cârma Zoo Târgu Mureș!?

Distribuie

Szánthó János, director al Grădinii Zoologice din Târgu Mureș începând cu toamna anului 2021, nu a avut niciun loc de muncă înainte de a veni din străinătate în ”Orașul Trandafirilor”, potrivit declarației sale de avere, document publicat pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, secțiunea dedicată anului 2022.

Prezentat ca fiind un specialist cu multe joburi/funcții

În data de 4 octombrie 2021, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, anunța pe pagina sa de Facebook că ”un specialist recunoscut la nivel internațional ajunge la conducerea Grădinii Zoologice din Târgu Mureș!”.
”Szánthó János a fost timp de 17 ani, curator și director adjunct al Grădinii Zoologice din Nyíregyháza, apoi curator șef al Grădinii Zoologice Artis din Amsterdam. Pe lângă aceasta este coordonatorul mai multor programe din cadrul Asociației Europene a Grădinilor Zoologice și a Acvariilor, precum și director al Programului European pentru Ursul Polar. El a mijlocit aducerea la Zoo Târgu Mureș a elefantului, a girafei și sunt convins că sub conducerea sa, Grădina Zoologică își va recăpăta vechea strălucire”, se preciza în prezentarea făcută de către primarul Soós Zoltán noului director al Grădinii Zoologice Târgu Mureș.

Niciun venit declarat anterior sosirii la Târgu Mureș

Anul acesta, pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, a fost publicată declarația de avere depusă de către Szánthó János.

Surprinzător, deși în octombrie 2021 a fost prezentat ca fiind un ”specialist recunoscut la nivel internațional”, Szánthó János nu a declarat în februarie 2022 niciun fel de venit înregistrat anterior ajungerii sale în ”Orașul Trandafirilor”. Ceea ce înseamnă sau că înainte de a fi numit director la Zoo Târgu Mureș a fost pur și simplu șomer, sau că a obținut venituri din activitățile sale profesionale, însă acestea nu au fost declarate, faptă care ar intra sub incidența prevederilor articolului 292 din Codul penal privind falsul în declarații.

Sau ar mai fi varianta conform căreia funcțiile deținute de către Szánthó János înainte de a veni la Târgu Mureș au fost doar simbolice, și ca atare neremunerate, ceea ce ar șubrezi din statutul de ”specialist internațional”.

Latifundiar și colecționar de tablouri și cărți

Rămânând la declarația de avere depusă de către Szánthó János remarcăm că acesta deține șase loturi de teren agricol în Ungaria, obținute prin cumpărare, care au o suprafață totală de 16,9 hectare, precum și ½ dintr-o casă de locuit în Târgu Mureș de 135 de metri pătrați primită moștenire în anul 2016 și o casă de vacanță de 126 de metri pătrați cumpărată în anul 2016 în localitatea Balatonbereny din Ungaria.

Directorul Grădinii Zoologice Târgu Mureș a mai declarat în același document că deține un autovehicul Volkswagen din anul 2006, un trailer cai din anul 1991, picturi în valoare de 40.000 de euro și cărți în valoare de 15.000 de euro.

Totodată, conform declarației sale de avere Szánthó János nu deține conturi și depozite bancare mai mari de 5.000 de euro și nu are nicio datorie.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință de lucru la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR. 87din 15 martie 2024privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.