500 de ani de școală, la Sighișoara Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 235 Vizualizări

500 de ani de școală, la Sighișoara

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș a acordat sâmbătă, 3 septembrie, Placheta și Diploma ”Exemplarium” Liceului Teoretic ”Joseph Haltrich” din Sighișoara ”pentru anii împliniți, anii trofeu ai începuturilor și ai continuărilor, timp în care, cu dedicare și profesionalism, s-a scris istorie în școala mureșeană și românească.”

Mesaje speciale

Evenimentul de la Sighișoara a fost organizat pentru a celebra împlinirea a cinci secole de atestare documentară a Școlii din Deal din municipiu.

”Istoria unei școli rămâne în conștiința absolvenților ca momentul reper în care ei se întorc înspre dascălii și școala care le-a scris devenirea. Un astfel de moment lasă urme de sens majore în destinul participanților. În acest context, al aniversării a 500 de ani de atestare documentară a Școlii din Deal, școlii continuatoare – Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” din Sighișoara i-a fost acordată din partea Ministerului Educației Diploma Aniversară și Placheta „Spiru Haret”, la cei 121 ani de existență în slujba învățământului”, a informat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

La eveniment a participat și deputatul social-democrat Dumitrița Gliga, care a transmis următorul mesaj: ”Cinci secole reprezintă un segment important de istorie, chiar și în comparație cu marile centre culturale ale Europei. Liceul sighişorean este a doua şcoală din România care a primit distincţia “Spiru Haret”, pe care Ministerul Educaţiei o acordă la aniversarea a 500 de ani. Am trăit şi un sentiment, uman, de mândrie, pentru că ”Școala din Deal” poartă astăzi numele lui Joseph Haltrich, care s-a născut în Reghin, orașul meu natal, unul din locurile din Transilvania, ca și Sighișoara, asupra căruia comunitatea săsească a lăsat o puternică și irevocabilă amprentă. La mulți ani, Liceului Teoretic „Joseph Haltrich”! Respecte Sighișoarei pentru valorile ei culturale!”.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE