Investiție importantă pentru comunitatea din Agrișteu (Bălăușeri) Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 310 Vizualizări

Investiție importantă pentru comunitatea din Agrișteu (Bălăușeri)

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul “Extindere canalizare menajeră și extindere stație de epurare, localitatea Agrișteu, comuna Bălăușeri, județul Mureș” propus a fi realizat în comuna Bălăușeri, sat Agrișteu, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, www.apmms.anpm.ro, investiția aparține Primăriei comunei Bălăușeri și prevede execuția rețelei de canalizare în localitatea Agrișteu (rest) și extindere stație de epurare cu modul biologic 3 (2300 LE).

”Stația de epurare este amplasată în localitatea Agrișteu cu descărcarea apei uzate epurate în emisar: râul Târnava Mică. Lucrări de canalizare: lungimea totală a rețelei de canalizare proiectată este de 5.876 de metri, din care: canalizare gravitațională: PVC De 200-250 milimetri; L = 4.596 metri, canalizare sub presiune: PE De 63-160 mm; L = 1.208 de metri. Sunt prevăzute două stații de pompare”, se menționează în documentul citat.

Totodată, proiectul prevede realizarea a cinci subtraversări ale cursurilor de apă, astfel încât ”în zona subtraversărilor cursurilor de apă, conducta va fi pozată în tub de protecție sub cota de afuiere.”

În ceea ce privește stația de apurare, aceasta ”va avea tehnologie de epurare biologică secvențială cu nămol activ care prezintă flexibilitate în preluarea unor volume și încărcări influente variabile.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE