Porți deschise la ISU Horea Mureș Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 154 Vizualizări

Porți deschise la ISU Horea Mureș

Zi de sărbătoare marți, 13 septembrie 2022. Salvatorii români sărbătoresc Ziua Pompierilor din România şi împlinirea a 174 de ani de la bătălia din Dealu Spirii, moment istoric ce evocă sacrificiul ostaşilor pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu care, în anul 1848, au scris o pagină de devotament şi demnitate naţională. În județul Mureș, sărbătoarea se va desfășura în municipiul Sighișoara, cu o paradă militară și o serie de activități educative și de informare preventivă pentru toate vârstele și prezentarea tehnicii de intervenție, precum și a aparaturii specifice din dotarea acesteia.

Tot pentru a marca importanța acestei sărbători, în cursul zilei de astăzi, 12 septembrie, în intervalul orar 9.00-14.00, toate subunitățile din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș își deschid porțile pentru publicul larg.

“Cei care ne vizitează astăzi vor purtea vedea tehnica noastră de intervenție și pot face cunoștină cu colegii din serviciu. Avem aici autospeciale pe diferite tipuri de riscuri, 2 motociclete care asigură intervenția la accidente rutiere și primul ajutor calificat până la sosirea altor echipaje de intervenție. Avem un UTV ca soluție perfectă de intervenție rapidă, atunci când autoutilitarele convenționale nu pot accesa locațiile greu accesibile, în teren accidentat, zone noroioase , înguste , de pădure sau condiții meteo nefavorabile. Aici se pot vedea ambulanța de terapie intensivă, autospeciale de transport personal și victime multiple, o ambulanță care poate transporta mai multe victime în același timp în caz de accidente colective sau calamități, un spital mobil, o barcă, autospecială de descarcerare, 3 autospeciale cu stingere cu apă și spumă cu diferite capacități, respectiv 2000 de litri de apă, 5000 și 9000 de litri, o autospecială de cercetare CBRN destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice și pentru decontaminarea personalului de intervenție afectat, autoscara mecanică care se ridică până 42 metri, autocamion de intervenție cu care transportă materiale și utilaje pe care le folosim la intervenții, echipamente, motopompe”, ne-a explicat locotenent colonel Porav Cristian, locțiitorul comandantului de detașament ISU Horea Mureș.

În dotarea ISU este și o autospecială care asigură transportul în condiții de siguranță a echipajului de scafandri și al echipamentelor specifice intervenției scafandrilor, în aceste zile aceștia fiind plecați la Constanța într-o misiune.

Pompierii din Miercurea Nirajului au fost încântați să primească cel mai numeros efectiv de vizitatori, 350 de elevi, foarte receptivi și plini de entuziasm, s-au bucurat de această oportunitate și și-au exprimat dorința de a reveni pentru mai multe detalii și activități legate de situațiile de urgență.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE