Noi reguli la nivelul Parlamentului European Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 146 Vizualizări

Noi reguli la nivelul Parlamentului European

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, şi-a adoptat poziţia cu privire la regulile actualizate pentru partidele politice şi fundaţiile de la nivel european, indică un comunicat al PE.
Raportul final, elaborat de eurodeputaţii Rainer Wieland (grupul PPE) şi Charles Goerens (grupul Renew), a fost adoptat cu 392 de voturi pentru, 119 voturi împotrivă şi 56 de abţineri.
Documentul îmbunătăţeşte propunerea Comisiei Europene, cu accent pe facilitarea suplimentară a interacţiunilor între partidele europene şi partidele membre naţionale, inclusiv la nivel transfrontalier, pe creşterea transparenţei şi a viabilităţii financiare şi pe asigurarea faptului că partidele membre din afara UE subscriu la valori echivalente celor aplicate în interiorul Uniunii.
De asemenea, eurodeputaţii au adăugat prevederi referitoare la egalitatea de gen şi vor căuta să asigure că organismele de conducere ale partidelor politice şi fundaţiilor europene vor fi echilibrate în privinţa genului, că vor adopta un plan privind egalitatea de gen şi că vor pune în aplicare protocoale contra hărţuirii sexuale şi pe bază de gen.
”Mai presus de toate, această legislaţie consolidează familiile politice europene. Partidele politice şi fundaţiile europene trebuie să fie capabile să aibă o contribuţie mai bună la o adevărată conştiinţă politică europeană. Sunt mulţumit că am reuşit să facem încă un pas în această direcţie şi suntem gata să începem negocierile cu Consiliul şi Comisia”, a declarat co-raportorul Rainer Wieland.
(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE