Proiectul ”Muzeului Fotografiei” din Târgu Mureș, în pericol de a nu primi finanțare­?! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 356 Vizualizări

Proiectul ”Muzeului Fotografiei” din Târgu Mureș, în pericol de a nu primi finanțare­?!

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel-Ioan Boloș, a făcut, în data de 3 august 2022, câteva precizări despre proiectul ”Muzeului Fotografiei” din Târgu Mureș, aflat în portofoliul autorităților locale din ”Orașul Trandafirilor” și propus în vederea obținerii unei finanțări prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Proprietatea imobilului, criteriu de eligibilitate

Marcel-Ioan Boloș a răspuns astfel unei întrebări formulată în scris, în data de 12 iulie 2022, de către Dan Tănasă, deputat AUR de Mureș.

”Din perspectivă tehnică, în această perioadă este în derulare activitatea de evaluare a proiectelor la nivelul coordonatorului de reformă/ investiții și, în acest context, proiectele urmează a fi analizate de către ofițerii de evaluare. Totodată, potrivit prevederilor ghidului solicitantului, proprietatea care face obiectul finanțării trebuie înscrisă în cartea funciară pe numele solicitantului și trebuie să fie liberă de sarcini. Astfel, în cazul în care proiectul depus în cadrul acestei competiții nu respectă prevederile ghidului solicitantului, nu va fi declarat admis pentru finanțare”, a precizat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Schimbul salvator, revocat de Consiliul Local

Documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției ”Muzeul Fotografiei, Târgu Mureș” au fost aprobate în data de 15 iulie 2022, de Consiliul Local Târgu Mureș. Proiectul este propus să fie realizat într-un imobil aflat pe strada Bolyai nr. 18 din Târgu Mureș, iar valoarea estimată a investiției este de 58,4 milioane de lei, cu TVA inclus.

Într-o ședință din 20 iunie 2022, Consiliul Local Târgu Mureș a aprobat un schimb de imobile între Municipiul Târgu Mureș și societatea Ropharma SA care viza un bun imobil aflat pe strada Bolyai nr. 18, aflat în proprietatea SC Ropharma SA, și un imobil de pe strada Secuilor Martiri nr. 12, aflat în proprietatea Municipiului Târgu Mureș. Ulterior, în data de 25 august 2022, schimbul imobiliar a fost revocat printr-o nouă hotărâre a Consiliului Local Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE