Home / Administrație / VIDEO: ”Sărbătoarea Mărului” revine la Batoș

VIDEO: ”Sărbătoarea Mărului” revine la Batoș

Distribuie

Primăria și Consiliul Local al comunei Batoș împreună cu Grupul Producătorilor și Fermierilor din Batoș organizează la finele acestei săptămâni (1-2 octombrie 2022) ediția cu numărul XIX a tradiționalei manifestări ”Sărbătoarea Mărului”.

Tradiționala sărbătoare a comunei Batoș se va întinde pe durata a două zile și va reuni atât activități pentru tineri, precum și un program artistic care să satisfacă toate gusturile. Ziua de sâmbătă, 1 octombrie, va cuprinde activități sportive, activități de prevenire a consumului de droguri, proiecție de film în aer liber, teatru, dansuri moderne, moment de Kangoo Jumps, precum și o sesiune de informare privind proiectele derulate prin GAL. Ziua de duminică va debuta cu slujba religioasă la biserica din centrul localității Batoș, startul sărbătorii fiind dat pe acordurile Fanfarei Municipiului Reghin începând cu ora 12.15.

Deschiderea oficială a ”Sărbătorii Mărului” va avea lor în jurul orei 12.45, moment care va cuprinde și premierea fermierilor, a cuplurilor de aur și a elevilor cu rezultate deosebite la învățătură. În jurul orei 13.00 va debuta programul folcloric pe scena din curtea Școlii Gimnaziale Batoș. Vor susține recitaluri formațiile de dansuri populare românești, maghiare țigănești și săsești de pe Valea Luțului, urmat de un moment de Kangoo Jumps susținut de Kangoo Club Reghin. Vor mai urca pe scenă Ansamblul Toaca Văii Gurghiului, Ansamblul Artistic Profesionist ”Mureșul”. După tradiționalul concurs de trasul remorcii, vor încheia sărbătoarea de la Batoș Mario Cotoi, Alexia Friciu și Formația Contrast Band.

„Mă bucur că putem organiza în sfârșit ”Sărbătoarea Mărului” după o pauză destul de îndelungată, într-un an cu multe dificultăți. Cea mai mare dificultate care a cauzat probleme agricultorilor a fost seceta. Până la urmă reușim să organizăm sărbătoarea tradițională a comunei întinsă pe durata a două zile. Prima zi a sărbătorii este dedicată mișcării, avem manifestări sportive, tradiționala Cupa Mărul de Aur la tenis de masă, la fotbal, la cross. Avem de asemenea o proiecție de film și un moment de kangoo jumps. Deschiderea oficială a sărbătorii cu prezența Fanfarei Municipiului Reghin va avea loc duminică la prânz, la care așteptăm oficialități din conducerea județului. De asemenea, în deschiderea eevenimentului vom premia pe cei mai buni copii din comuna noastră, copiii de 10, cuplurile cu 50 de ani de căsnicie în spate și nu în ultimul rând producătorii locali. Va fi o zi de sărbătoare din care nu vor lipsi programele folclorice, culturale, concursurile, iar la final, pentru tineret, o discotecă în aer liber. Așteptăm pe toată lumea care dorește să-și umple cămările, nu numai cu mere, chiar dacă titulatura e „Sărbătoarea Mărului”. Este o sărbătoare pentru toți fermierii și toți producătorii, care nu sunt deloc puțini. La Batoș avem măr, vin, struguri, fructe, legume, lapte, carne, practic sunt de toate. Lumea poate să vină la acest moment de sărbătoare al comunei Batoș să-și aprovizioneze cămările și beciurile pentru o perioadă de iarnă care nu se anunță tocmai ușoară”, a precizat Dumitru Dinu Cotoi, primarul comunei Batoș.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință de lucru la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR. 87din 15 martie 2024privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.