Weekend de Campionate Ecvestre Naționale la Târgu Mureș Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

Weekend de Campionate Ecvestre Naționale la Târgu Mureș

Săptămâna ce tocmai a trecut a avut un final plin de adrenalină pentru iubitorii de cai, dar și pentru cei împătimiți într-ale echitației, care au venit din toată țara pentru se întrece la cele două finale ale campionatelor organizate și susținute la Târgu Mureș. În perioada 21-23 octombrie, filiala din Târgu Mureș a Clubului Hipic Romsilva a organizat cea de-a XIX-a ediție a Finalei Campionatului de Atelaje cu Doi Cai, dar și finala Campionatului Național de Concurs Complet Novaci.

Numeroase probe și întreceri

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a evenimentului, organizatatoarea și responsabila cu buna desfășurare a acestuia, Mădălina Henteș, a împărtășit cotidianului Zi de Zi câteva informații despre program și despre onoarea de a pune în mișcare acest eveniment la Târgu Mureș.

„Clubul Hipic Romsilva, filiala Târgu Mureș organizează pentru a 19-a oară consecutiv finala Campionatului Național de Atelaje cu Doi Cai și în paralel organizăm Finala de Concurs Complet Novici. Deci două evenimente de amploare în aceeași locație, în aceeași perioadă, pentru toate genurile de spectatori. Sunt prezente cele mai bune zece atelaje din țară, se luptă pentru câștigarea titlului de campion național și zece sportivi la concurs complet, finaliștii, care se întrec pe două categorii, seniori și juniori. În prima zi, vineri, în data de 21, a avut loc pentru ambele discipline proba de dresaj, unde se arbitrează armonia dintre cai și sportivi, corectitudinea executării mișcărilor impuse. A doua zi, sâmbăta, a avut loc proba de maraton, probă spectculoasă pentru public, unde atelajele trec într-o viteză foarte mare printre niște obstacole gen labirint, după care va urma proba de obstacole din cadrul Campionatului Național de Novici, iar duminică, concursul începe cu Campionatul de Probă Completă, proba de Cross Country, cu sărituri peste bușteni, sărituri în apă. Tot la fel, într-o cadență foarte mare, este cea mai dificilă probă, cea mai riscantă, deoarece aici obstacolele nu cad, iar neatenția sau o greșeală cât de mică a calului sau a călărețului poate duce la unele accidentări, dar sperăm că nu va fi cazul nici de data aceasta. După care, urmează ultima probă din cadrul Campionatului Național de Atelaje, proba de conuri, o probă elegantă și dinamică, în același timp. Iar după cumulul celor trei probe, se va declar câștigătorul, cel care va avea cele mai puține puncte de penalizare. Toate se desfășoară  la baza hipică din cadrul Depozitului de Armăsari”, a povestit organizatoarea competițiilor.

Multă muncă, dar satisfacții pe măsură

Clubul Hipic al Regiei Naționale a Pădurilor a luat naștere în anul 2003, purtând inițal numele de „Pegas”, până în anul 2005, când a devenit Romsilva. La Depozitul de Armăsari Târgu Mureș s-au organizat de-a lungul timpului diverse competiții menite să promoveze caii de rasă prin competiții sportive importante în toată țara.

„Cei mai buni sportivi care au fost calificați să ia startul la aceste două competiții sunt prezenți la Târgu Mureș. Pentru noi e întotdeauna o bucurie să organizăm un astfel de eveniment, multă muncă într-adevăr, dar satisfacțiile sunt pe măsură. Acum două săptămâni am organizat finala Campionatului de copii și seniori, la Concurs Complet, unde Romsilva a cules laurii după un an întreg de muncă. Acum la disciplina Atelaje, Târgu Mureșul nu are reprezentanți, dar celelalte filiale ale Clubului Romsilva vor fi prezente aici. Fiind vreme bună, publicul e doritor și oamenii chiar vin să se bucure, mai ales că nu e școală”, a mai specificat Mădălina Henteș.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE