Concursul județean interliceal de geografie „Simion Văsieș” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 300 Vizualizări

Concursul județean interliceal de geografie „Simion Văsieș”

În cadrul activităților festive desfășurate în perioada 15-21 octombrie cu ocazia zilelor Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” – „103 ani Papiu”, joi, 20 octombrie, a avut loc a XV-a ediție a concursului județean interliceal de geografie „Simion Văsieș”.

În memoria profesorului Simion Văsieș, fost director al Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”, concursul este organizat anual de către prof. dr. Andreea Conțiu, prof. dr. Hadrian Conțiu și prof. Andreea Crăciun, profesori ai colegiului. Acesta se desfășoară în cabinetul de geografie al insituției și își propune ca echipaje formate din câte doi elevi de la mai multe licee din cadrul județului Mureș să integreze și să valorifice informațiile tematicii specifice: mediile geografice de pe Terra și ariile protejate din județul Mureș.

După pauza provocată de pandemie, liceenii au fost încântați să ia parte la o competiție care să le provoace spiritul de geografi. De această experiență s-au bucurat elevi de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național „Unirea”, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”, Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” și Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu”.

Premiile au fost acordate de prof. Florin Pop, inspector de specialitate la Inspectoratul Școlar Județean Mureș și prof. dr. Hadrian Conțiu, astfel: premiul I a fost obținut de către un echpaj al Colegiului ”Papiu” format din elevele Beianu Alexandra Larisa și Herepean Adriana Maria, coordonate de către prof. dr. Hadrian Conțiu, premiul II a fost obținut de elevele Serbezan Maria Camelia și Ercse Noemi Alesia de la Colegiul Național „Unirea” coordonate de către prof. Marius Marin, premiul III a fost obținut de elevele Goia Laura și Sușcă Ionela de la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” coordonate de prof. Vulc Cristian și mențiunea a fost obținută de elevele Oltean Antonia Maria și Șoilaghi Dalia de la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” coordonate de prof. Vulc Cristina Petronela.

Adriana HEREPEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE