Delegație a Ambasadei Republicii Islamice Iran, vizită în județul Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 429 Vizualizări

Delegație a Ambasadei Republicii Islamice Iran, vizită în județul Mureș

O delegație a Ambasadei Republicii Islamice Iran condusă de către Excelenta Sa dr. Seyed Hossein Sadat Meidani – ambasador, a întreprins marți, 1 noiembrie, prima vizită de lucru în județul Mureș de după decembrie 1989.

Delegația a fost însoțită de către dl. Flavius Caba-Maria – președintele think-tank-ului Middle East Polotical and Economic Institute (MEPEI), precum și de către Petru Ștefan Runcan – președintele Asociației ASTUR Mureș și Dumitru Moldovan – președintele Asociației pentru promovarea valorilor profesionale și tehnologice în agricultură și dezvoltare rurală, promotorii acestui eveniment cu susținerea și sprijinul directorului Direcției Agricole Mureș – Ileana Gușatu și a lui Vasile Pop președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Mureș.

Potrivit unui comunicat de presă remis de către conducerea ASTUR Mureș, , delegația a fost primită și la sediul Instituției Prefectului – Județul Mureș de către Mara Togănel, prefectul județului Mureș, temele de discuție fiind ”trecerea în revista a unor activități culturale, economice și medicale care ar putea să prindă viață în colaborarea dintre partenerii locali din județul Mureș și omologi interesați din Iran.”

”Aspecte aprofundate în cadrul întâlnirii de la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Mureș și mai ales în cadrul întâlnirii din sala ”Europa” a Hotelului ”Grand” Târgu Mureș a delegației ambasadei cu cei 20 de reprezentanți ai producătorilor agricoli din județul Mureș asistați de către reprezentanții Direcției Agricole Mureș. În urma acestor discuții s-au concluzionat câteva propuneri de colaborare care cu sprijinul Ambasadei și al organizațiilor neguvernamentale participante la întâlnire pot prinde contur având în propunerea președintelui ASTUR de realizare a unui complex integrat de procesare, colectare și transport aerian a produselor agricole, o soluție viabilă de susținere și realizare. După prânzul de lucru în compania a șase reprezentanți agricoli din județul Mureș, delegația Ambasadei Iranului și-a încheiat vizita în județul Mureș cu vizita la fabrica IRUM din Reghin”, se menționează în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE