Elevi mureșeni, vreți să fiți actori? Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 147 Vizualizări

Elevi mureșeni, vreți să fiți actori?

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a anunțat data pentru ediția a VI-a a concursului de teatru pentru elevi, „Vreau să fiu actor!”. Acesta se va desfășura în 18 mai 2023, în Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș.  Evenimentul este organizat de Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”, plus alte școli participante.

„Pentru participarea la concurs, fiecare colegiu/liceu desemnează trupele, prin transmiterea fișei de înscriere la adresa de email cristina_olt77@yahoo.com, până la data de 21 aprilie 2023, ora 14.00. Acordul de paternitate se depune la secretariatul Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu” până la aceeași dată. Piesele de teatru se joacă în limba română, textele trebuie să reflecte vârsta și preocupările interpreților, să nu conțină limbaj licențios, acțiuni și situații scenice nepotrivite vârstei lor”, se precizează în regulamentul de organizare a concursului.

Festivitatea de premiere va avea loc în aceeași zi, după ce juriul va desmna trupa câștigătoare, luându-se îm calcul următoarele aspecte: omogenitatea trupei, armonizarea interpretării actorilor, talentul actoricesc, stăpânirea limbajului scenic, impresia artistică (folosirea figurilor de stil, impactul personal, costumație. Premiile vir fi acordate pe categorii: Trofeul „Vreau să fiu actor!”, Premiile I, II, III, Mențiunile I, II, III și Premiul pentru cel mai bun actor/actriță în rol principal.

I.M.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE