Home / Administratie / 26 de milioane de euro vor fi investiți în Aeroportul Transilvania

26 de milioane de euro vor fi investiți în Aeroportul Transilvania

Distribuie

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc a publicat, în această dimineață, detalii despre proiectele de investiții care se derulează la Aeroportul Transilvania Târgu Mureș.

Acesta a postat un set de fotografii cu un echipament de control de securitate pentru pasageri și bagaje care a fost pus în funcțiune pe Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș. Echipamentul achiziționat din fonduri europene a costat 2 milioane de euro.

„După sărbători, vor începe lucrările de construcție a unei noi stații de pompieri la standarde europene, în valoare de aproape 1,5 milioane de euro”, a mai arătat acesta.

Totodată, la aeroport, va începe și cea mai mare investiție de la înființarea aeroportului, și anume construcția unui nou terminal de pasageri și a unei parcări pentru aeronave. Lucrările se vor cifra la 26 milioane de euro și vor avea termen de finalizare 31 decembrie 2023.

În urma investiției, platforma de parcare aeronave va fi extinsă până la suprafața de 8.300 de metri pătrați, iar terminalul de pasageri va fi extins până la suprafața de 9.397 de metri pătrați, va fi majorată capacitatea de procesare a unui număr mai mare de pasageri la plecări și sosiri interne și internaționale.

Contractul va avea durata de 75 de luni (15 luni pentru proiectare și execuție și minim 60 de luni reprezentând perioadă de garanție), iar investiția este finanțată prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Vă reamintim că, după 50 de ani de la construcția pistei de aterizare – decolare, RA Aeroportul Internațional “Transilvania” Tîrgu Mureș are o pistă reabilitată integral din 2018. Contractul de lucrări „RK suprafețe de mișcare și RESA (inclusiv instalații aferente)” a fost adjudecat de asocierea PORR Construct SRL București, lider de asociere, căruia i-a revenit 80% din valoarea totală a contractului de 53,53 de milioane de lei, și Geiger Transilvania, asociat. Subcontractant pentru executarea instalațiilor electrice și instalațiilor de balizaj a fost firma bucureșteană TIAB SA.  

sursă foto echipamente: pagina FB Péter Ferenc


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

1 comentariu

  1. Oameni dedicați pentru acest județ …faptele vorbesc pentru ei…nu tăierile de panglici pentru o centură care nu există.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.