Echipamente noi finanțate din PNRR, pentru ambulatoriile Spitalului Clinic Județean Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Echipamente noi finanțate din PNRR, pentru ambulatoriile Spitalului Clinic Județean Mureș

Spitalul Clinic Județean Mureș va beneficia de o finanțare în cuantum de 13.189.166 de lei pentru implementarea proiectului ”Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean Mureș.” Proiectul are o valoare totală de 16.506.179 de lei și se află pe lista obiectivelor de investiții aprobate pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – apelul Unități de asistență medicală ambulatorie, publicată vineri, 13 ianuarie 2023, pe pagina web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro.

”Bulă de oxigen” pentru medici și pacienți

Proiectul depus de conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș a obținut 84 de puncte la evaluare și prevede dotarea ambulatoriilor cu echipamente diverse, cele mai importante dintre acestea fiind un aparat de medicină nucleară, un aparat de mamografie.

”Noi am accesat finanțare în cadrul programelor naționale de redresare și reziliență, numit pe scurt PNRR. Ne-am făcut temele în așa fel încât am reușit astăzi să fim declarați eligibili pentru dotarea spitalului pe ambulatorii. E un program la nivel național, finanțarea este din fonduri europene și ambulatoriile de specialitate pot fi dotate prin această axă a PNRR. Noi în principiu am cerut lucruri pe care le avem dar sunt uzate moral sau altele chiar fizic, printre care aș aminti un aparat de medicină nucleară, un aparat de mamografie, pe lângă alte echipamente cum ar fi ecografe și tot ceea ce este necesar într-un ambulatoriu, pe fiecare specialitate”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, dr. Ovidiu Gîrbovan (foto), managerul Spitalului Clinic Județean Mureș.

Finanțarea obținută prin intermediul PNRR este considerată de către dr. Ovidiu Gărbovan ca fiind ”o bulă de oxigen” atât pentru medici, dar mai ales pentru pacienți.

”Practic, aducem la zi aparatura medicală de care avem nevoie în vederea unui diagnostic cât mai precoce și cât mai exact, ceea ce este în avantajul pacientului și duce implicit la scăderea numărului de zile de spitalizare sau evitarea spitalizării. Un diagnostic precoce atrage după sine inițierea unui tratament precoce, un diagnostic bine pus și la timp poate însemna vindecare în majoritatea bolilor, în afara unor boli incurabile sau cronice. Este un proiect foarte important pentru pacienți, dar și pentru medici care pot să își exercite profesia cu aparatură modernă”, a subliniat dr. Ovidiu Gîrbovan.

În ceea ce privește perspectiva de implementare a proiectului, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș a arătat că investițiile vor fi realizate gradual, etapă cu etapă.

”Vor fi calendare care se vor stabili, deocamdată e prea devreme să spunem o perspectivă. Vor fi stabilite calendare, în funcție și de ritmicitatea cu care vom fi finanțați. Vor fi etape, pe măsură ce ai făcut o etapă ești controlat, avizat și se trece în etapa viitoare. E prematur de spus termene finale, însă eu sper să începem cât mai repede”, a conchis dr. Ovidiu Gîrbovan.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE