Crescători de câini de luptă în atenția Poliției Mureș. Arsenal de arme la domiciliile suspecților Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 584 Vizualizări

Crescători de câini de luptă în atenția Poliției Mureș. Arsenal de arme la domiciliile suspecților

Polițiști ai Biroului Pentru Protecția Animalelor din Mureș, împreună cu polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Secției Nr. 13 Poliție Rurală Zau de Câmpie, au efectuat marți, 14 februarie, trei percheziții la domiciliile a doi bărbați, de 29 și 45 de ani, din Valea Largă, în vederea obținerii de probe în cadrul unui dosar penal care vizează fapte de folosirea animalelor vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea.

”Ulterior, în urma probatoriului administrat în cadrul dosarului penal, cercetările au fost extinse cu privire la săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Din cercetări a reieșit că, în cadrul dosarului penal privind săvârșirea infracțiunii de folosirea animalelor vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla activitatea, un bărbat, de 29 de ani, este bănuit că, la data de 13 februarie a.c., ar fi oferit spre vânzare un câine, care prezenta urechile cupate, prin intermediul unei rețele de socializare. De asemenea, pentru demonstrarea agresivității câinelui, ar fi fost fotografiați doi câini, dintr-o rasă periculoasă, care ar fi atacat și ar fi ucis un animal”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

În urma perchezițiilor, la domiciliile bănuiților, a fost descoperit un exemplar canin, din rasa Dog Argentinian, precum și alte șapte exemplare canine, din rasele Ciobănesc din Asia Centrală și Kangal.

”Totodată, exemplarele canine descoperite aveau urechile cupate și nu erau microcipate sau înregistrate. De asemenea, au fost descoperite trei arme, respectiv un pistol letal, de tip revolver calibrul 9 milimetri, o armă neletală de tip sportiv ce prezintă modificări specifice unei arme letale, calibrul 5,5 milimetri și un pistol neletal de tip revolver pentru zgomot, supus autorizării, toate deținute ilegal. În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate armele, opt cuțite cu toc, vânătorești și de panoplie, un obiect tăietor înțepător, de tip sabie cu teacă, un box, mai multe telefoane mobile, o tabletă și un aparat de fotografiat”, a mai informat sursa citată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru controlul agresivității acestuia, intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun.

”Totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2001 și OUG nr. 55/2002. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a mai transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE