Zile de lectură împreună la Biblioteca Județeană Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 189 Vizualizări

Zile de lectură împreună la Biblioteca Județeană Mureș

Cele 15 zile de lectură cu voce tare care au legat Ziua Internațională a Cititului Împreună – ZICI – de Ziua Națională a Lecturii s-au bucurat de un real succes, a anunțat joi, 16 februarie, Biroul de presă al Bibliotecii Județene Mureș.

”Peste 100 de cadre didactice au răspuns provocării noastre, astfel peste 1.000 de elevi și preșcolari au venit la Bibliotecă să citească cu voce tare împreună cu bibliotecarele. Totodată, am răspuns (în limita posibilităților strâns legate de timp) invitațiilor unor școli de a participa la întâlniri de lectură în sălile de clasă, uneori chiar și prin intermediul platformelor on-line. În toate spațiile din biblioteca noastră care se pretau la primirea de invitați au răsunat voci de lectură. Au venit în bibliotecă elevi din 35 de unități de învățământ din județ, unii pentru prima dată, alții au mai fost și au descoperit noutăți acum”, se arată în comunicat.

Printre surprizele campaniei se numără faptul că pentru mulți copii din zece localități din afara municipiului Târgu Mureș, aceasta a devenit motivul excursiei cu destinația Biblioteca!

”O altă surpriză o reprezintă participarea numeroasă a elevilor din peste zece licee și colegii. Pentru aceasta adresăm mulțumiri partenerului nostru de nădejde, Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Toți participanții au avut acces la sute din cele peste un milion de documente aflate în fondul bibliotecii mureșene și au citit din cărți aparținând variilor domenii, dincolo de literatură clasică și contemporană. Am citit împreună chiar și din publicații periodice, albume de artă, jurnale de călătorii sau enciclopedii. Pe lângă lectură, oaspeții noștri au pătruns prin tainele și spațiile dedicate cărții și misiunii de bibliotecar. Cartea, Lectura și Biblioteca au adus (și continuă să aducă) împreună iubitorii de cultură, de cuvânt scris, de înțelepciune. În plus, prin această campanie suntem convinși că am reușit să creștem numărul acestor iubitori și să arătăm tuturor că Lectura, Cartea și Cuvântul fac parte din cotidianul nostru interior!”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE