Grevă la Prefectura Mureș Administratie
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 3433 Vizualizări

Grevă la Prefectura Mureș

Funcţionarii din mai multe prefecturi din ţară se află în grevă luni fiind nemulțumiți de nivelul salarizării, pe care o consideră mică în comparaţie cu alte funcţii publice.

La Instituția Prefectului Județul Mureș greva a început în jurul orei 9.00 și va continua toată ziua.

”Solicităm trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat. Salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate”, a declarat Iuliu Palcu, consilier în cadrul instituției și membru în Sindicatul ”Egalitatea”.

Acesta a explicat că, deși funcționarii sunt considerați funcții teritoriale, salariile acestora sunt mai mici decât în alte instituții. ”În acest moment suntem considerați funcții publice teritoriale, dar este o discrepanță foarte mare între alte funcții publice teritoriale. Mă refer aici la salariile de la ANAF, de exemplu, OCPI, OPC, APIA. Salariile noastre sunt sub aceste valori”, a mai declarat Iuliu Palcu.

Prima acțiune de protest a funcționarilor din prefecturi a avut loc în luna februarie a anului 2022. Deși proiectul de modificare a legii dorit de aceștia a trecut de Senat, lucrurile au rămas blocate în Camera Deputaților.

”Părerea mea personală este că acțiunea de astăzi este un prim pas, posibil să continuăm și să culminăm în 2024 cu boicotarea procesului electoral în care suntem implicați. Poate atunci vom fi luați mai în serios ca și Instituție, dacă nu participăm la cele patru procese electorale de anul viitor. Am făcut o grevă de avertisment anul trecut în 10 februarie, atunci s-a pus în discuție și a trecut de Senat această modificare a Codului Administrativ și a Legii salarizării, dar din păcate a rămas blocat în Camera Deputaților de anul trecut din iunie”, a mai explicat Iuliu Palcu.

Sanda VIȚELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE