Traseu pentru biciclete la dealul cu ruşcuţe de primăvară din Sânpetru de Câmpie Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Traseu pentru biciclete la dealul cu ruşcuţe de primăvară din Sânpetru de Câmpie

Comuna Sânpetru de Câmpie lucrează la elaborarea unui proiect pentru amenajarea unui traseu de biciclete spre dealul cu ruşcuţe de primăvară sau ghegheţi, cum sunt cunoscuţi de localnici, după ce aceste flori galbene care înfloresc în preajma Sărbătorilor Pascale au devenit tot mai atrăgătoare pentru turişti. Profesorul Mihai Teodor Naşca, citat de Agerpres, cel care a scos din anonimat „bujorii galbeni de stepă” de la Sânpetru de Câmpie, susţine că administraţia publică locală doreşte să atragă cât mai mulţi turişti în zonă, dar să şi protejeze floarea, iar din acest motiv un traseu de biciclete ar fi ideal.

„Se doreşte şi amenajarea unui traseu pentru biciclete care să ofere acces facil şi plăcut pe câmpul plin cu ruşcuţe de primăvară. Ruşcuţa de primăvară sau ghegheţii, aşa cum le spunem la noi, sunt nişte plante care nouă, localnicilor, ni s-a părut că ar fi peste tot şi ale tuturor. Noi dorim să îi cunoască lumea, să vină şi să vadă, să cunoască, să se bucure şi după ce se bucură să ia contact şi cu alte lucruri care se întâmplă aici, în comunitatea noastră din Sânpetru de Câmpie. Sperăm din tot sufletul ca să găsim posibilitatea ca o voce autorizată să confirme cele ce noi tot spunem, că deşi floarea creşte pe o suprafaţă destul de mare, planta nu este chiar peste tot. Dorim să oficializăm acest teren, acest loc în care cresc ele şi, cu timpul, de ce nu, să devină un loc de vizitat, aşa cum sunt şi alte rezervaţii sau alte plante care cresc spontan, dar sunt destul de rare în România. S-a dus deja vestea şi de anul trecut, de când am povestit prima dată despre ruşcuţe – şi trebuie să spun că voi, ziariştii, sunteţi `vinovaţi`  – au venit oamenii, apoi au văzut la televizor”, a declarat presei Mihai Teodor Naşca.

După apariţia primelor reportaje despre floarea galbenă de la Sânpetru de Câmpie, în urmă cu un an, locul a fost vizitat se numeroşi turişti veniţi de peste tot din ţară. (A.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE