Mureș: E-Book-uri cu rețete reinventate de sărbători, lansat de un nutriționist și o antrenoare de fitness Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 649 Vizualizări

Mureș: E-Book-uri cu rețete reinventate de sărbători, lansat de un nutriționist și o antrenoare de fitness

Un nutriţionist din Târgu Mureş, Dragoş Vultur, care este şi antrenor de fitness, a publicat două e-Book-uri pentru a veni în ajutorul celor care nu doresc să se îngraşe de sărbători, unul cu 10 dintre cele mai populare reţete tradiţionale, reinventate de el, iar al doilea, cu 30 de reţete de dulciuri care pot fi consumate în fiecare zi, chiar şi de către cei preocupaţi de siluetă.

La experimentarea noilor reţete şi-a adus contribuţia şi Cristina Vultur, soţia lui Dragoş, de asemenea o foarte cunoscută antrenoare de fitness, care şi-a dorit să vină în sprijinul celor care duc o luptă continuă cu kilogramele în plus.

„Am reinventat aceste reţete pentru că foarte mulţi clienţi, de obicei, în timpul sărbătorilor renunţă la planurile alimentare sau fac o pauză. Atunci am decis, împreună cu Cris, să venim cu o idee prin care să ajutăm lumea să treacă de sărbători fără să pună kilograme în plus. Şi aşa a venit acest e-Book cu mâncare tradiţională. Noi mai avem unul cu 30 de reţete cu dulciuri sănătoase. Fiecare reţetă am încercat-o cam de două-trei ori până a ieşit aşa cum am vrut ca număr de calorii şi ca gustul să se apropie de cel cu care noi suntem obişnuiţi de când era mici. Nu cred că există vreo diferenţă de gust. Am încercat să folosim alimente care să dea acelaşi gust mâncării, dar, în acelaşi timp, să fie mai puţin calorice, pentru că până la urmă aceea e ideea: să mâncăm acelaşi gust, dar cu mai puţine calorii. Şi bineînţeles, să fie alimente mai sănătoase decât cele cu care suntem obişnuiţi, mai ales în perioada sărbătorilor”, a declarat Dragoş Vultur, pentru Agerpres.

Nutriţionistul ne spune că în reţetele reinventate a renunţat la zahăr, înlocuindu-l cu alte ingrediente de îndulcit, dar foarte sănătoase, şi la făina albă, în locul căreia s-a folosit făină integrală, care păstrează acelaşi gust şi aceeaşi consistenţă ca şi mâncarea normală.

„În sfârşit, oamenii se pot bucura de reţetele tradiţionale fără să se îngraşe nici măcar un gram. Mulţi se gândeau cu groază la sărbătorile care vin şi la faptul că o să se îngraşe din cauza mâncării tradiţionale, pentru că pur şi simplu e greu să te abţii de la sarmalele delicioase, salata boeuf sau cozonacul cald. Acest e-Book e pentru cei care iubesc mâncarea tradiţională şi ar vrea să se poată bucura de ea oricând, fără teama de îngrăşare, fiindcă unii au obţinut cu greu un rezultat frumos şi nu vor să piardă tot progresul din cauza sărbătorilor. Aşa că noi am oferit o alternativă de mâncare sănătoasă (…) Din fericire, avem doar feedback-uri pozitive şi la acest e-Book cu mâncare tradiţională şi la cel cu dulciuri, lumea e foarte încântată şi aşteaptă să scoatem încă un e-Book cu altfel de mâncare, care să îi ajute să se menţină pe termen lung, să mănânce şi sănătos, şi gustos, dar, în acelaşi timp, să nu renunţe la preparatele cu care au fost obişnuiţi de când erau mici”, a spus Dragoş.

Făcând o comparaţie, o felie de cozonac cu nucă, de circa 100 de grame, are undeva la 400-450 de calorii, în timp ce reţeta reinventată are între 250 şi 300 de calorii, întrucât la acest preparat este extrem de dificil să se renunţe definitiv la făină.

„Am redus numărul de calorii undeva la 40% faţă de cozonacul tradiţional. Mai avem sarmale, inclusiv sarmale de post, cartofi cu maioneză, ciorbă de perişoare, cozonac cu mac şi nucă, ouă umplute, salată de boeuf şi salată de vinete cu rodie. La salata de boeuf, de exemplu, am redus caloriile cu 50%, pentru că am reuşit să facem o maioneză mult mai slab caloric. Până la urmă, la salata de boeuf, în mare parte, partea nesănătoasă ar fi maioneza. Am reuşit să găsim o soluţie să fie acelaşi gust de maioneză, dar cu jumătate de calorii. Sarmalele le-am făcut în acest e-book de post, dar am reuşit să evităm unele grăsimi care se pun în sarmale, ca să fie acea consistenţă şi să adăugăm alte feluri de grăsimi mai sănătoase, care să fie în schimb cu calorii mult mai puţine”, a precizat Dragoş Vultur.

În acest e-Book, Dragoş şi Cristina au cuprins şi o serie de recomandări de consum pentru fiecare reţetă în parte, astfel încât doritorii să ştie cât să mănânce, astfel încât să nu se îngraşe nici măcar un gram. Fiecare reţetă beneficiază de instrucţiuni video, astfel încât să poată fi preparată mai uşor.

Pe lângă faptul că oamenii pot scăpa definitiv de grija că se vor îngrăşa de sărbători, în această carte electronică primesc şi răspunsul la întrebarea „De unde vine pofta pentru mâncarea tradiţională şi cum reuşeşte ea să ne încurce atât de mult?”.

„Pe lângă cele 10 reţete tradiţionale, avem şi 30 de reţete cu dulciuri sănătoase, dulciuri care îşi păstrează gustul, dar care au mult, mult mai puţine calorii. Nu avem zahăr deloc, nu avem făină albă, avem doar făină integrală. Avem ştevie, arţar, care prin natura lor sunt mai sănătoase decât zahărul alb”, a precizat nutriţionistul.

Şi în privinţa dulciurilor, în e-Book, Dragoş oferă răspunsul la întrebarea „De unde vine pofta de dulce?”, sfaturi despre cum pot fi depăşite poftele de dulce pe fond emoţional, dar şi valorile nutriţionale ale reţetelor prezentate. Autorii au precizat că reţetele pentru dulciuri sunt foarte potrivite şi pentru cei care nu au voie să consume produse cu zahăr.

Pasiunea pentru reţete sănătoase, ne spune Dragoş Vultur, vine din copilărie, când a început să citească pentru a descoperi cum să depăşească problemele cu greutatea.

„De când sunt mic am făcut mai multe sporturi, inclusiv la nivel de performanţă. Pasiunea pentru nutriţie vine tot din copilărie, pentru că am vrut să-mi reglez anumite probleme pe care le avem cu greutatea. Şi atunci am încercat să învăţ, să citesc cât mai multe cărţi şi să învăţ despre cum pot să mănânc mai sănătos, cum pot să îmi schimb stilul de viaţă. Automat, după ce mi-am schimbat stilul de viaţă, am încercat să schimb şi stilul altora şi cred că am reuşit. Cred că mă recomandă rezultatele şi cunoştinţele, fiindcă am citit şi am învăţat, fapt ce m-a ajutat să trec la un alt nivel. Toată lumea a fost super mulţumită şi asta ne-a făcut să încercăm să găsim şi alte reţete pe care să le combinăm şi să le punem într-un alt e-Book care o să apară cât de curând”, a precizat Dragoş.

Cristina Vultur a spus că a participat activ la experimentarea noilor reţete, chiar în bucătăria de acasă.

„Ne-am transformat bucătăria într-o sală de experimente. Din fericire, avem încă o bucătărie, afară, şi acolo am încercat să facem tot felul de combinaţii. Am avut clienţi la sală care mi-au spus că au gătit exact cum scria în carte şi nu au pus niciun gram în plus. Primul e-Book a fost cel de dulciuri sănătoase şi a avut un succes foarte mare. Cred că tocmai pentru că au încercat primul e-book au văzut că au mâncat dulce toată vara, de exemplu, şi nu s-au îngrăşat, şi de aici automat au adoptat al doilea e-book, cel cu reţete tradiţionale. De cele mai multe ori, cam la majoritatea clienţilor noştri, am observat pofta aceasta de dulce şi că oamenii tind să trişeze un pic când vine vorba de ceva dulce. Şi atunci am zis să încercăm să venim noi să compensăm cumva, să le dăm şi dulce, dar într-o măsură în care să nu le afecteze silueta sau sănătatea”, a subliniat Cristina Vultur.

Fiind antrenoare de fitness cu experienţă, Cristina recomandă mişcarea ca antidot în caz că sportivii totuşi apelează la meniul tradiţional, acela de la bunica, cu multe de calorii, în această perioadă a sărbătorilor.

„Cel mai bine ar fi, bineînţeles, să nu întrerupă antrenamentele, fiindcă dacă fac pauză, le este foarte greu să revină la sport, deşi dacă eşti un pic atent, nu ajungi să te îngraşi chiar aşa de uşor într-o săptămână. Nu consider că trebuie neapărat să renunţăm definitiv la preparatele tradiţionale, dar dacă totuşi mâncăm mai mult, dacă totuşi trişăm, să nu exagerăm, adică să gustăm şi să ne rezumăm la atât, să gustăm din toate şi să păstrăm un echilibru, dar să nu mâncăm pe săturate. Pentru mulţi, după această perioadă, cea mai grea este revenirea la sală. Eu adopt antrenamentele ce implică tot corpul de fiecare dată, pentru ca în felul acesta, fie că vin clienţii de două ori pe săptămână sau de patru ori pe săptămână, să beneficieze de antrenamente complete”, a spus antrenoarea.

Cristina şi Dragoş intenţionează ca următorul e-book să fie cu reţete pentru preparatele fast-food şi despre cum se mănâncă în timpul vacanţelor all-inclusive.

„Ştim că majoritatea, atunci când au vacanţă, merg la all-inclusive aşa că ne-am gândit cum să facem să treacă lumea peste săptămâna aceea cu atâtea ispite şi să nu acumuleze kilograme în plus după vacanţă. Acest nou e-book o să apară cu siguranţă până la vacanţa de vară. Până atunci, date fiind sărbătorile de Paşte, sfatul nostru este să se păstreze un echilibru în tot ceea ce se consumă. Putem să gustăm din toate, dar să o facem cu bun simţ. Şi, cel mai important, să nu amânăm sportul prea mult, inclusiv în zilele acestea, chiar dacă facem o plimbare mai lungă, să facem mişcare cel puţin la două zile, este extrem de important pentru sănătate”, a conchis Cristina Vultur. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE