Consiliul Local Târgu Mureș, ședință cu 47 de proiecte de hotărâre Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 986 Vizualizări

Consiliul Local Târgu Mureș, ședință cu 47 de proiecte de hotărâre

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt convocați să participe joi, 27 aprilie, de la ora 14.00, la o ședință ordinară a Consiliului Local Târgu Mureș, în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Potrivit convocatorului, document făcut public pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, ordinea de zi conține următoarele proiecte de hotărâre:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Local Târgu Mureș pentru anul 2023.

2. Proiect de hotărâre privind indexarea impozitelor și taxelor locale cu rata inflației, respectiv reactualizarea amenzilor prevăzute la articolul 493, alineatul 3 și 4, din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru anul 2024.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea metodologiei (Ghidul solicitantului) pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul local al Municipiului Târgu Mureș prin Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, a organizațiilor neguvernamentale care își propun să sprijine inițiative și acțiuni în domeniul asistenței sociale „Coeziune socială în comunitate” pentru anul 2023.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei de evaluare, selecționare și jurizareîn vederea selecționării și atribuirii de contracte de finanțare nerambursabilă pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul local al Municipiului Târgu Mureș prin Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, a organizațiilor neguvernamentale care își propun să sprijine inițiative și acțiuni în domeniul asistenței sociale „Coeziune socială în comunitate”, pentru anul 2023 și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al comisiei.

5. Proiect de hotărâre privind asocierea Municipiului Târgu Mureș, prin Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș, în calitate de membru fondator, cu Consiliile Locale ale Municipiului Reghin, orașelor Iernut, Luduș, Ungheni și comunelor Bogata, Cristești, Cuci, Ernei, Gornești, Ogra, Petelea, Sângeorgiu de Mureș, Sânpaul, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Feroviar ”Tren Metropolitan Mureș”

6. Proiect de hotărâre privind actualizarea inventarului domeniului public al Municipiului Târgu Mureș în sensul includerii a 5 mijloace de transport electrice de 12 metri, destinate serviciului public de transport local și punerea la dispoziție a acestor bunuri în administrarea și exploatarea operatorului delegat SC Transport Local SA, precum și aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane cu autobuze, efectuat prin curse regulate în Municipiul Târgu Mureș cu nr. 75072/29 noiembrie 2019.

7. Proiect de hotărâre privind completarea Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 460 din 20 decembrie 2022 prin introducerea unor noi taxe în cadrul Centrului de Cultură și Artă Târgu Mureș pentru anul 2023.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de pășunat pentru pajiștile proprietate privată a municipiului Târgu Mureș.

9. Proiect de hotărâre privind intabularea în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș a cotei de teren de 318113/405500 reprezentând 3.181 de metri pătrați din terenul în suprafață totală de 4.055 de metri pătrați situat pe strada Gheorghe Doja nr. 183, identificat în C.F. nr. 120163 Târgu Mureș.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea retragerii unității administrativ-teritoriale Hodac din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Invest Mureș”.

11. Proiect de hotărâre privind organizarea evenimentului “Dreamnight at Zoo” și a accesului cu titlu gratuit pe durata evenimentului, pentru copiii cu dizabilități și pentru familiile acestora.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării la evenimentul “Noaptea Muzeelor” și a taxelor specifice aplicabile pe durata evenimentului.

13. Proiect de hotărâre privind intrarea cu titlu gratuit în Grădina Zoologică pentru copii în data de 1 iunie 2023 – Ziua internațională a copilului.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea accesului gratuit ocazional la Grădina Zoologică din Târgu Mureș a instituțiilor de învățământ, respectiv a altor instituții și organizații care sprijină sistemul de educație.

15. Proiect de hotărâre privind completarea preambulului Hotărârii Consiliului Local Municipal 430 din 24 noiembrie 2022 privind finanțarea din bugetul local a îndemnizației în valută pentru o delegație de trei zile din partea Administrației Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș, în Germania, la Erlebnis – Zoo Hannover.

16. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei II din Hotărârea Consiliului Local Municipal 349/2013 privind aprobarea “Regulamentului de autorizare, organizare, atribuirea în gestiune delegată și controlul executării serviciului de transport în regim de taxi pe raza municipiului Târgu Mureș”

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 10 metri pătrați din Târgu Mureș, strada Viile 1 Mai înscris în C.F. nr. 144050 Târgu Mureș și trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Târgu Mureș.

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii unor contracte de închiriere/comodat pentru spațiile cu altă destinație decât aceea de locuințe și repartizarea unor spații aflate în proprietatea municipalității și administrate de SC Locativ SA.

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea achiziționării unor servicii de consultanță/ asistență/ reprezentare juridică pentru litigiile dintre Compania de Salubritate Brantner Veres SA și Direcția Poliția Locală Târgu Mureș – instituție de interes public, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș.

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea aderării unității administrativ teritoriale Sântana de Mureș la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Aqua Invest Mureș”.

21. Proiect de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 422 din 24 noiembrie 2022 privind introducerea unor noi taxe, în cadrul Serviciului Public de Utilități Municipale, pentru anul 2022.

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei (Regulament/ Ghidul solicitantului) acordării finanțărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al municipiului Târgu Mureș pentru acțiuni/ programe/proiecte culturale.

23. Proiect de hotărâre privind modificarea articolului 3 din Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 134 din 29 aprilie 2022, referitoare la aprobarea Regulamentului pentru acordarea Plachetei Onorifice și a unui premiu financiar în valoare netă de câte 5.000 de lei cetățenilor Municipiului Târgu Mureș care au împlinit vârsta de 100 de ani sau peste 100 de ani

24. Proiect de hotărâre privind încheierea unei convenții de colaborare cu Asociația Divers având ca obiect darea în folosință gratuită a unui spațiu în suprafață de 45 de metri pătrați situat pe strada Băneasa nr. 8 în vederea amplasării unor containere modulare pentru înființarea unui Centru comunitar socio-educațional.

25. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentațiilor întocmite în etapa I „Nota conceptuală” și ,,Tema de proiectare” pentru obiectivul de investiții “Modificare, extindere și schimbare de destinație centrala termică de cartier în parcare supraetajată strada Parângului nr. 25”.

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 78 de metri pătrați din Târgu Mureș, situat în strada Preot Stefan Rusu de la proprietarii Mânzar Andy- Marius și Mânzar Andreea Laura și trecerea din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș.

27. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei 2 din Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 298/28 iulie 2022 privind aprobarea modificării Organigramei și a Statului de funcții ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Târgu Mureș în sensul transformării unor posturi aferente funcțiilor publice de execuție vacante.

28. Proiect de hotărâre privind aprobarea termenului-limită de depunere a solicitărilor de finanțare nerambursabilă de la bugetul local a proiectelor de și pentru tineret pe anul 2023.

29. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a cotei de teren de 96/1051 reprezentând 96 de metri pătrați, a cotei de 103/1051 reprezentând 103 de metri pătrați, a cotei de 148/1051 reprezentând 148 de metri pătrați, și cotei de 308/1051 reprezentând 308 de metri pătrați din terenul în suprafață totală de 1.051 de metri pătrați, identificat în C.F. nr. 120864, cad: 2326, top: 270, 271/1 Târgu Mureș, situat în strada Călărașilor nr. 72.

30. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul public al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 2.108 de metri pătrați situat pe strada Gheorghe Doja nr. 9.

31. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul public al Municipiului Târgu Mureş a drumului public în suprafața totală de 6.685 de metri pătrați situat pe strada Pongracz Antal Sandor.

32. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului intern al Direcției Fiscale Locale Târgu Mureș.

33. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnice (faza SF) pentru asigurarea de utilități (apă, canalizare menajeră și pluvială, energie electrică, gaze naturale, fibra optică) și a indicatorilor tehnico – economici pentru “Grădiniță și creșă din cartierul Belvedere“.

34. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnice (faza SF) pentru asigurarea de utilități (apă, canalizare menajeră și pluvială, energie electrică, gaze naturale, fibra optică) și a indicatorilor tehnico – economici pentru “Reconversie funcțională și/sau reutilizarea unor terenuri și suprafețe abandonate și neutilizate din interiorul municipiului Târgu Mureș”.

35. Proiect de hotărâre privind aprobarea aprobarea documentației tehnice (faza SF) pentru asigurarea de utilități (apă, canalizare menajeră și pluvială, energie electrică, fibra optică) și a indicatorilor tehnico – economici la obiectivul de investiții “Reamenajarea spațiilor urbane cu centru multifuncțional în zonele de locuit marginalizate, în vederea creării de facilități destinate utilizării publice în zonele marginalizate din municipiul Târgu Mureș”.

36. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „DALI – Supralărgire strada Livezeni”.

37. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenentei la domeniul public al Municipiul Târgu Mureș a terenului în suprafață de 964 de metri pătrați aferent centralei termice situat în strada Ceahlău nr. 26 înscris în C.F. 123364 Târgu Mureș.

38. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții și a organigramei Direcției Poliția Locală Târgu Mureș, prin mutarea unor funcții publice vacante de polițist local, grad profesional – debutant la Biroul Siguranță Rutieră.

39. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui acord de parteneriat între Asociația Forcamp din Târgu Mureș și Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” în vederea realizării evenimentului ”Prietenii mediului Forcamp 2023” din cadrul ”Programului de educație și conștientizare a publicului privind protecția mediului” program demarat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

40. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul privat al Municipiului Târgu Mureş a cotei de teren de 158/1728 reprezentând 79 de metri pătrați, din terenul în suprafaţă totală de 864 de metri pătrați, identificat în C.F. nr. 141589 Târgu Mureş, situat în strada Călărașilor nr. 74.

41. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul public al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 3.769 de metri pătrați situat pe strada Gheorghe Doja, identificat în C.F. nr. 143578 Târgu Mureș.

42. Proiect de hotărâre privind privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Modernizare strada Posada”.

43. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investii „SF/DALI Supralărgire strada Barajului”.

44. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință al Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș, pentru perioada mai – iulie 2023.

45. Proiect de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat, particular și universitar din UAT Municipiul Târgu Mureș, pentru anul școlar 2023-2024.

46. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local Municipal Târgu Mureș nr. 33/2023 referitoare la stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale “Administrație” din aparatul de specialitate al primarului municipiului Târgu Mureș și din serviciile publice, precum și direcțiile cu personalitate juridică aflate în subordinea Consiliului Local Municipal, începând cu anul 2023

47. Proiect de hotărâre Regulamentul de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare pentru finanţarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor solide menajere și similare în judeţul Mureş și aprobarea nivelului taxei de salubrizare pentru anul 2023, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 24/16 februarie 2023.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE