Concurs despre ”Orașul Verde al Viitorului”, la Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Concurs despre ”Orașul Verde al Viitorului”, la Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu”

Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” a fost gazda celei de-a doua ediții a Concursului de ecologie, ”Orașul Verde al Viitorului”, organizat în cadrul Zilelor Liceului, în data de 12 mai 2023. Evenimentul dedicat elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a, a avut ca temă ”Protejează mediul în mod intelligent” și a reunit unități de învățământ din zona Târgu Mureș, Reghin, Iernut și Târnăveni.

Concursul a fost organizat de prof. Ramona Săndulescu, coordonatoarea proiectului, cu scopul de a încuraja și promova preocuparea pentru protecția mediului înconjurător în rândul tinerilor și de a-i implica activ în acțiuni ecologice. Elevii participanți au avut ocazia să-și dezvolte creativitatea și să-și exprime ideile prin intermediul proiectelor ecologice.

”Școlile care au răspuns invitației și au participat la concurs se numără Gimnaziul ”George Coșbuc” din Târgu Mureș, Gimnaziul ”Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș, Școala Gimnazială Cristești, Gimnaziul ”Alexandru Ceușianu” din Reghin, Școala Gimnazială Iernut Gimnaziul ”Avram Iancu” din Târnăveni și Școala Gimnazială Nr. 3 din Târnăveni. Fiecare echipă a pregătit prezentări și materiale vizuale prin care și-au evidențiat ideile și soluțiile inovatoare pentru protejarea mediului în mod inteligent. Proiectele abordate au inclus diverse aspecte ecologice, cum ar fi reciclarea, economisirea energiei, utilizarea resurselor regenerabile și reducerea poluării și crearea dispozitivelor smart care facilitează comsumul redus de energie”, a precizat prof. Ramona Săndulescu.

Pe lângă originalitatea ideilor, juriul a acordat o atenție deosebită și aplicabilității acestora în viața de zi cu zi. Printre invitații de onoare s-a numărat inspectorul școlar Irsai Izabella, care a avut amabilitatea să participe și să ofere feedback valoros pentru elevi.

”După o analiză atentă și deliberări intense, juriul a decis câștigătorii competiției. Toate echipele au fost apreciate pentru efortul și dedicarea lor în a aduce soluții creative pentru protejarea mediului în mod inteligent”, a mai menționat prof. Ramona Săndulescu.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE