Home / Invatamant / Protest al părinților la Gimnaziul ”Europa” din Târgu Mureș

Protest al părinților la Gimnaziul ”Europa” din Târgu Mureș

Distribuie

Majoritatea părinților care au elevi înscriși în clasa a II-a la Școala Gimnazială ”Europa” din Târgu Mureș vor protesta marți, 30 mai, de la ora 10.00, în curtea unității de învățământ, împotriva unei decizii a Consiliului de Administrație al școlii care prevede intrarea din aceeași zi în cursuri online.

Unul dintre părinți a anunțat în această seară redacția cotidianului Zi de Zi despre protestul de mâine și ne-a furnizat câteva detalii: ”De când a început greva în învățământ la grevă participă și femeile de serviciu ale școlii. Doamna directoare dorește cursuri online deoarece în școală, în clase, în toalete, nu mai e curățenie. Părinții din clasa a II-a au venit însă cu o alternativă, respectiv am propus, în scris, contractarea unei firme de curățenie, pe banii noștri. Am propus inclusiv să facem noi, părinții, curățenie, dacă nu se agreează varianta cu firma de curățenie. N-am primit niciun răspuns la scrisoarea noastră. Noi ne dorim ca școala să continue în format fizic. Practic, astăzi s-a decis în Consiliul de Administrație ca de mâine școala să se desfășoare online, iar noi, părinții, nu suntem de acord. Nici nu am știut că a fost convocat Consiliul de Administrație, pentru că nu am văzut nicăieri niciun fel de convocator. Platforma pentru cursurile online nu e pregătită și credem că se puteau găsi alte soluții pentru a continua cursurile în format fizic. Vom merge mâine dimineață la școală, împreună cu elevii, în curte, de unde vom picheta instituția. Nu ne interesează jocurile politice, noi dorim doar să se țină cursurile în format fizic.”

Vom reveni mâine, 30 mai, cu reacții.

Alex TOTH

Citește și


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Debut mondial pentru baschetbalistul mureșean Vlad Nistor

Distribuie Baschetbalistul Vlad Nistor din cadrul Clubului Sportiv Universitar (CSU) Târgu Mureș are parte de …

1 comentariu

  1. RADULY DANIEL

    Felicitări femeilor de serviciu! Au avut curaj și verticalitate! Dacă se prelungește școală, parintii își vor duce cu tot atâta elan copiii la școală?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.