Home / Învățămînt / Elevii de la Gimnaziul Europa revin fizic la şcoală

Elevii de la Gimnaziul Europa revin fizic la şcoală

Distribuie

Problema legată de igienizarea sălilor de clasă şi a punctelor sanitare de la Şcoala Gimnazială „Europa” din Târgu-Mureş a fost rezolvată. În cursul serii de luni redacţia cotidianului Zi de Zi a fost sesizată de părinţii elevilor înscrişi în clasa a II-a de faptul că nu sunt de acord cu trecerea orelor în on-line în urma unei decizii luate tot luni seară de Consiliul de Administraţie al Şcolii.

Majoritatea părinților care au elevi înscriși în clasa a II-a la Școala Gimnazială ”Europa” din Târgu Mureș au spus că vor protesta marți, 30 mai, de la ora 10.00, în curtea unității de învățământ, împotriva acestei decizii.

Potrivit conducerii unităţii de învăţământ Consiliul de Administraţie a decis trecerea în on-line a orelor pentru clasele I-IV ca urmare a faptului că, din cauza grevei din învăţământ, şcoala nu are personal auxiliar care să se ocupe de igienizarea claselor.

„Decizia care s-a luat pentru trecerea în on-line pentru aceste 9 clase din cele 34 pe perioada aceasta a grevei a fost fundamentată pe faptul că niciunul dintre angajaţii care sunt pe partea de curăţenie nu este în activitate. Cu toţii sunt în grevă. Este o situaţie excepţională. Ceea ce a pus punctul pe i a fost inspecţia sanitară de luni. DSP-ul a fost sesizat telefonic că nu este curăţenie în şcoală. Evident că nu era curăţenie în şcoală pentru că nu avea cine să facă”, a spus directorul instituţiei, Mihaela Însurăţelu.

În cursul zilei de marţi părinţii nemulţumiţi s-au adunat în curtea unităţii de învăţământ pentru a-şi susţine punctul de vedere. „Doamna directoare dorește cursuri online deoarece în școală, în clase, în toalete, nu mai e curățenie. Părinții din clasa a II-a au venit însă cu o alternativă, respectiv am propus, în scris, contractarea unei firme de curățenie, pe banii noștri. Am propus inclusiv să facem noi, părinții, curățenie, dacă nu se agreează varianta cu firma de curățenie. N-am primit niciun răspuns la scrisoarea noastră. Noi ne dorim ca școala să continue în format fizic”, au spus aceştia.

La solicitarea reprezentanţilor mass-media la faţa locului s-a deplasat Inspectorul Şcolar General Sabin Păşcan. În urma discuţiilor avute cu conducerea unităţii şi cu reprezentanţii părinţilor s-a ajuns la o concluzie mulţumitoare pentru părinţi.

„Este o situaţie mai delicată la Şcoala Gimnazială Europa pentru că o parte din personalul didactic de predare nu este în grevă, mă refer la doamnele învăţătoare. Am ajuns la concluzia că trecerea în on-line în acest moment nu este o soluţie pentru perioada următoare. Începând de mâine (miercuri, 31 mai n.r.) vor reveni la şcoală cu programul pe care l-au avut până luni. Am găsit o variantă de a ajuta această unitate de învăţământ solicitând sprijinul conducerii Liceului Tehnologic Ion Vlasiu care ne vor ajuta cu două doamne personal nedidactic să deservească aici sălile de clasă şi spaţiile sanitare pentru că orele să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Este o situaţie de compromis, părinţii au fost de acord, vor susţine şi ei prin diferite metode igienizarea spaţiilor”, a spus acesta la finalul discuţiilor.

Inspectorul Şcolar General a mai arătat că, din informaţiile pe care le deţine la acest moment, este singura şcoală din judeţ în care au apărut astfel de probleme.

Sanda VIŢELAR


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Înscrieri pentru obținerea unei mobilități de plasament Erasmus+ 

Distribuie Departamentul Relații Internaționale, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, informează studenții de la programele de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.