S-a aprobat Strategia de Dezvoltare Locală a orașului Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

S-a aprobat Strategia de Dezvoltare Locală a orașului Luduș

Strategia de Dezvoltare Locală a orașului Luduș pentru perioada 2021-2027 a fost aprobată de Consiliul Local prin Hotărârea Consiliului Local nr. 179 din 15 decembrie 2020, fiind modificată în timp, ultima variantă fiind în vigoare din anul 2022.

Dar, „odată cu lansarea variantei finale a Programului Regiunea Centru aferent perioadei  a 2021-2027, pentru două dintre prioritățile de finanțare nerambursabilă (mobilitate urbană și patrimoniu) s-a stabilit obligativitatea ca strategia de dezvoltare locală să fie adoptată în urma parcurgerii etapei de evaluare de mediu”, după cum a consemnat primarul Cristian Moldovan în Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre, varianta actualizată, a Strategiei de Dezvoltare a Orașului pentru anii 2021-2027.

După definitivarea variantei finale a Programului Regiunea Centru aferent perioadei specificate, pentru două dintre prioritățile de finanțare nerambursabilă, mobilitate urbană și patrimoniu, s-a stabilit în mod obligatoriu ca Strategia de Dezvoltare Locală să fie aprobată doar după parcurgerea etapei de evaluare de mediu.

Despre această etapă, Anca Năsăudean de la Serviciul „Achiziții și Implementarea Proiectelor” (AIT) din Primăria orașului Luduș a menționat în Raportul de specialitate atașat proiectului de hotărâre că „în urma corespondenței purtate cu Agenția pentru Protecția Mediului Mureș s-a solicitat elaborarea unui raport de mediu, iar în perioada septembrie 2022 – martie 2023 s-au parcurs etapele prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 1076/2004, privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri și programe, cu modificările și completările ulterioare”.

În timpul derulării procedurii de reglementare, cetățenii orașului au fost înștiințați despre depunerea solicitării avizului de mediu, precum și despre parcurgerea etapelor procedurale prin anunțuri în presă precum și faptul că nu au existat sesizări și comentarii din partea cetățenilor, pe parcursul procedurii de reglementare. Agenția pentru Protecția Mediului Mureș a comunicat Primăriei Orașului Luduș decizia de emitere a avizului Strategiei de dezvoltare locală a orașului pentru perioada 2021- 2027, în urma parcurgerii etapelor procedurale prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 1076/2004, privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri și programe, precum și a analizării documentației tehnice și a completărilor ulterioare.

În ședința Legislativului local din 30 mai 2023, consilierii locali au aprobat Strategia de Dezvoltare Locală a orașului Luduș pentru perioada 2021-2027.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE