FOTOREPORTAJ: Baschet cu amintiri frumoase despre Cornel Lungu Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 388 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Baschet cu amintiri frumoase despre Cornel Lungu

Foști prieteni, colegi și colaboratori ai lui Cornel Lungu, președinte al clubului de baschet BC Mureș Târgu Mureș plecat în Eternitate în anul 2019, au participat sâmbătă, 17 iunie, la cea de-a cincea ediție a Turnelui Oldboys ”In Memoriam Cornel Lungu”.

Alături de Cornel Lungu, prin baschet

Turneul s-a desfășurat în sala de sport a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, în semn de prețuire și mulțumire aduse lui Cornel Lungu pentru cei mai frumoși ani ai baschetului târgumureșean. Fostul conducător al clubului BC Mureș a plecat către stele prematur, la vârsta de 62 de ani, în luna februarie a anului 2019.

La startul ediției din acest an a turneului s-au aliniat patru formații, din Brașov, Cluj Napoca, Târgu Mureș și Timișoara.

”Sunt deja aproape cinci ani de când a plecat Cornel dintre noi, dar prietenii lui și iubitorii baschetului i-au rămas aproape și ne bucurăm de fiecare dată de momentul în care ne reîntâlnim la un meci de baschet și ne aducem aminte de Cornel”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Floare Govier, organizatoarea turneului.

După finală, la festivitatea de premiere, Floare Govier a transmis mulțumiri tuturor celor care au spus ”prezent” în amintirea celui care a fost Cornel Lungu: ”Vă mulțumesc mult de tot pentru efort, pentru implicare, pentru că sunteți astăzi aici, fiecăruia în parte care a fost și este alături de noi. Suntem aici în memoria lui Cornel, cred că se bucură alături de noi pentru ziua de astăzi și pentru faptul că reușim să ne adunăm în jurul ideii de baschet și pentru memoria lui.”

Țenter și Lungu, întâlniri memorabile la biserică

În finala mică a turneului, selecționata din Cluj Napoca, cu legendarul Marcel Țenter în lot, a fost învinsă de echipa venită de pe malul Begăi.

”Am venit cu toți să omagiem imaginea celui care a fost Cornel Lungu, un om deosebit și un conducător de club care a făcut rezultate unice aici, la Târgu Mureș, prietenul nostru în primul rând. Am venit la Târgu Mureș cu tristețe și totuși cu bucuria reîntâlnirii unor colegi din toată țara, cu același gând de a fi alături de cei care au ajutat la acest fenomen și alături de familia sa. Îmi amintesc că eu eram antrenor la Mediaș și el președinte de club la Târgu Mureș și locuind în același cartier ne întâlneam la biserică, unde dezbăteam situația din campionat, vorbeam despre meciuri și jucători. Era foarte plăcut deoarece dincolo de baschet și de motivul pentru care eram la biserică aveam și alte subiecte comune de discuție. Erau momentele noastre și era frumos”, a afirmat Marcel Țenter, care în prezent conduce o academie de dezvoltare individuală în baschet.

„Știa să strângă echipa unită”

Finala competiției a fost foarte disputată, presărată cu numeroase faze spectaculoase, cu mult peste nivelul unui meci de oldboys. După 40 de minute de joc în care mureșenii s-au apropiat la un moment dat la doar două posesii, meciul s-a încheiat cu scorul de 67-50 (22-10, 11-18, 12-11, 22-11) în favoarea brașovenilor.

”Sunt ceva finale jucate cu Cornel Lungu președinte la BC Mureș și cred că acestea sunt printre cele mai mari performanțe din istoria baschetului târgumureșean, iar asta ne arată că așa e viața: fiecare trece prin momente mai grele și astăzi ne-am amintit de dânsul. Cornel Lungu a fost unul dintre puținii conducători care știa să strângă echipa unită, jucătorii și staff-urile, și a știut să facă diferența între victorii și înfrângeri. M-am simțit foarte bine la Târgu Mureș în perioada în care dânsul a fost președinte la BC Mureș”, a declarat Liviu Dumitru, fost jucător care în cariera sa a evoluat și la BC Mureș.

”Este o plăcere să ne întâlnim cu prieteni din țară, cu multe echipe participante, unii au venit doar în vizită, să ne întâlnim, alții și joacă, fiecare cum poate. Este o bucurie și o sărbătoare a baschetului și ne bucurăm că suntem împreună din nou. Cornel era un om cu multă responsabilitate, își dorea foarte mult să facă performanță, în perioada în care a fost președinte la BC Mureș s-au și făcut performanțe deosebite. Sperăm să reclădim o nouă echipă, să aducem baschetul unde a fost. Sentimentele sunt încâlcite azi, ne bucurăm pentru că suntem împreună dar suntem triști pentru că nu mai este printre noi”, a spus și George Trif, fost jucător al BC Mureș, astăzi antrenor al divizionarei A de baschet masculin CSM Târgu Mureș.

”A fost un om corect, la locul lui”

Responsabil cu evidența scorului și cronometrarea sferturilor a fost Vlad Pora, de asemenea fost jucător al BC Mureș, astăzi antrenor secund la prim-divizionara de baschet masculin CSM Târgu Mureș.

”E un sentiment de bucurie și de onorare a domnului Lungu care cum știm cu toții a făcut parte din istoria baschetului târgumureșean în epoca BC Mureș. Ne bucurăm să ne întâlnim cu foști colegi cu care am jucat în acea perioadă. E un spirit prietenesc, în memoria domnului Lungu. A fost un om corect, la locul lui, a fost tot timpul alături de echipă, și în momentele bune și în momentele grele. A pus umărul cu adevărat la performanțele care au fost la Târgu Mureș, de trei ori vicecampioni, de două ori finaliști în Cupa României. A fost o emulație foarte frumoasă în acei ani, cu sala mereu plină”, a spus, emoționat, Vlad Pora.

La festivitatea de premiere, fiecare participant la turneu a fost recompensat cu câte o medalie specială, formația învingătoarea a fost răsplătită cu o frumoasă cupă, iar la final cei prezenți au primit o veste foarte bună: începând din toamna acestui an, tradiționalul turneu de baschet organizat la Târgu Mureș intitulat Cupa ”Mureșul” se va numi Cupa ”Cornel Lungu”.

Text și foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE