UPDATE: După descinderile din “azilele groazei” din Voluntari, au început și în Mureș controalele la centrele rezidențiale Administrație
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 4900 Vizualizări

UPDATE: După descinderile din “azilele groazei” din Voluntari, au început și în Mureș controalele la centrele rezidențiale

Echipe mixte ale AJPIS, DSP, ITM, Protecția Consumatorului, DSVSA, IPJ și ISU Mureș vor verifica în această săptămână cele 100 de centre rezidențiale din județ destinate persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități și a centrelor pentru copii.

Acțiunea a fost demarată la solicitarea Instituției Prefectului jud. Mureș, prefectul Mara Togănel semnând Ordinul Nr. 177 care prevede constituirea comisiilor mixte de control a tuturor centrelor rezidențiale vineri, 7 iulie.

“Avem convingerea că situațiile întâlnite în căminele de bătrâni din Voluntari nu se regăsesc în județul nostru”, consideră prefectul.

Potrivit informațiilor obținute până la această oră, mass-media nu avea acces la aceste controale, iar planul și programul de control nu vor fi comunicate centrelor. Însă, cum se știe că vor fi verificate, ne gândim că prea multe nereguli și, dacă ar fi, nu vor fi descoperite. La finalul acțiunii de control, e posibil ca rezultatele să fie făcute publice. (Scuzați-mi atâtea incertitudini, dar mai multe nu am reușit să aflu momentan.)

Pentru context, puteți citi materialele AICI și AICI

UPDATE. ora 11.19. Potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului, „conducătorii instituțiilor nominalizate în cadrul comisiilor vor colabora pentru realizarea acțiunilor de control conform competențelor legale și vor urmări modul de realizare a tuturor serviciilor sociale rezidențiale destinate acestor persoane, precum și existența tuturor avizelor, licențelor sau autorizațiilor necesare pentru funcționarea centrelor. Rezultatele acțiunilor de control efectuate vor fi centralizate zilnic, urmând a fi transmise Ministerului Afacerilor Interne”.

Sursa foto: Instituția Prefectului jud. Mureș

https://www.investigatiimedia.ro/investigatii/lagarele-cristinei
https://www.investigatiimedia.ro/investigatii/lagarele-ilfovului-cand-e-sora-langa-sora

Ligia Voro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE