FOTO-VIDEO: Jurnal de festival. Vibe Festival 2023 Life style
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 701 Vizualizări

FOTO-VIDEO: Jurnal de festival. Vibe Festival 2023

Festivalul Vibe a început cu ziua 0, miercuri, atunci când au sosit în Târgu-Mureș cei mai entuziasmați participanți a festivalului. Tinerii cu voie bună au așteptat să preia brățara și să ocupe campingul. Petrecerea Warm-up a ținut până dimineața.

Ziua 1

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc joi, iar în după-masa primei zile și-a deschis porțile Colegiul Vibe (Vibe Koli), care transformă festivalul într-un loc mai special, pentru că este un loc de întâlnire pentru tinerii din Transilvania. Organizațiile studențești participă activ la organizarea festivalului și ascultând nevoile tinerilor construiesc un program diversificat, prin care încurajează tinerii să rămână în țară și să aleagă facultăți din țară. Pe lângă populara temă “Efectele AI”, cei interesați au avut posibilitatea de a participa la prezentări despre traumele aduse de acasă, cauzate de diferențele de generații, dating pe Tinder, au primit recomandări de a citi sau au avut posibilitatea de a dezbate 10 idei pentru o viață mai sustenabilă.

Furtuna nu a speriat participanții, erau pregătiți cu pelerine de ploaie. Din cauza vremii nefavorabile, concertul tânărului Azahriah a întârziat. La 21 de ani, acesta a cântat în primăvară pe Arena Puskas din Budapesta. Apoi la ora 23:30 a urcat pe scenă ByeAlex, interpretul care a devenit cunoscut în anul 2013, când a reprezentat Ungaria la Eurovision și a terminat pe locul 10.

Ziua 2

Vineri, majoritatea participanților au început să cunoască locațiile festivalului, care anul acesta a ocupat o suprafață mai mare. Un participant chiar ne-a spus că simte că Vibe anul acesta a devenit un loc în care atmosfera este ca la un festival adevărat și nu mai este asemănător cu zilele unei comune.

Au avut succes mare în rândul tinerilor, care sunt în căutarea unei specializări de învățământ superior, activitățile prezentate de Organizațiile Studențești, Universitatea Sapientia, UBB, care s-au pregătit cu un tur virtual în clădirea universității, cu jocuri de societate și s-au răcorit jucându-se cu pistoale cu apă.

Cortul Fashion Corner a fost ocupat de tineri întreprinzători, care pe lângă frumoasele produse, pe care le-au pus la vânzare, au prezentat tehnici de prelucrare a pielii, au dezvăluit secretele unui salon de înfrumuțesare. Iar reprezentantele harnice ale mărcii Avon au contribuit la crearea diferitelor machiaje și coafuri pentru fetele interesate, astfel că ne-am întâlnit cu stilul festivalurilor mari și la Vibe.

O fană cu care am povestit mi-a spus că așteaptă mai ales concertul rapperului Majka, care în punctul culminant al spectacolului a aruncat peste participanți cu bancnote cu propriul portret. Alții au ascultat din depărtare concertele și s-au antrenat pentru party-ul susținut de KSHMR, DJ-ul renumit al serii. Dar nici în această seară nu au lipsit fanii muzicii electronice, care au petrecut în KMDSZ Black Box cu Steve Lawrence, DR Panda și mulți alții.

Ziua 3

Sâmbătă am avut ocazia de a asculta mărturiile a două persoane care au fost dependente de droguri. Ne-au povestit cum au trăit la reabilitare și cum este viața lor în momentul de față.

Echipa Codespring a susținut o prezentare încurajatoare pentru tineri, în care s-a vorbit despre efectele robotizării, cu concluzia că munca umană încă nu este de înlocuit.

O altă temă de suflet a fost abordată de reprezentanții Asociației Yuppi Camp, care au povestit despre cum afectează diabetul sau alte boli autoimune viața familiei și în ce măsură este vindecătoare terapia prin experiență. Concomitent, la un alt cort am avut parte de o discuție încinsă despre trecutul și, mai ales, viitorul Formulei 1.

Concertele au început încă de la ora 17:00, astfel că multe din diferitele genuri de muzică au fost reprezentate. Muzica populară romă a fost reprezentată de formația Parno Graszt. Atmosfera pop/trap a fost adusă de Dzsúdló, iar sentimentele funky au dominat la concertul Punnany Massif. Iar locul din fața scenei mari s-a umplut cu apropierea concertului Halott Pénz, care ne-au plăcut pentru conexiunea cu fanii. Astfel, cel mai emoționant moment a fost atuci când, după prezentarea formației, audiența a cântat un cântec cunoscut, moment neașteptat și o surpriză pentru formație. De la ora 01:00 TUJAMO a susținut o petrecere în MVM Arena, unde ne-am adunat tineri încât nu mai puteai arunca un ac, atât de mulți au vrut să se distreze pe hiturile prezentului.

Ultima zi

Duminică, ultima zi a festivalului a avut deja o atmosferă de rămas bun, participanții păreau tot mai obosiți, dar energia a fost mărită cu apariția a multor persoane care au ales să participe doar în ultima zi. Tinerii rebeli și cei care încă se consideră tineri, îmbrăcați în tricouri ale formației de rock Tankcsapda, au așteptat cu nerăbdare concertul, în cadrul căruia nu a lipsit nici cunoscutul pogo. Adolescentele s-au adunat în fața scenei UBM, așteptându-i cu entuziasm și strigăte pe Valmar duo, tinerii băieți despre care visează fetele azi. Show-ul cel mai mare a fost pregătit și prezentat de Timmy Trumpet, cel mai așteptat DJ al festivalului, care a făcut un show memorabil și și-a încheiat spectacolul cu un foc de artificii.

BARÓTI Eszter

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE