11 centre rezidenţiale fără autorizaţie ISU în Mureş Slider
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

11 centre rezidenţiale fără autorizaţie ISU în Mureş

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş a constat cele mai multe nereguli în urma verificărilor efectuate la centrele rezidenţiale din judeţ. Astfel, în urma controalelor derulate în perioada 10-15 iulie, ISU Mureş a aplicat 188 de sancţiuni, din care 38 de amenzi contravenţionale.

„Au fost aplicate 38 de amenzi contravenţionale în cuantum de 251.000 de lei. Amenzile au fost aplicate pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu sau pentru alte nereguli cum ar fi, de exemplu, materiale combustibile depozitate pe casa scării, în podul clădirilor sau instalaţii electrice defecte”, a declarat presei inspectorul şef al ISU Mureş, Călin Handrea.

Potrivit acestuia, 11 centre rezidenţiale nu au autorizaţie pentru securitate la incedii.

„Din cele 91 de unităţi, 11 sunt fără autorizaţie de securitate la incendiu, 7 figurau în evidenţele noastre, 4 au fost identificate acumÎn ceea ce priveşte obiectivele care nu au autorizaţie de securitate la incendiu pot să vă spun că multe din aceste clădiri au avut iniţial altă destinaţie decât cea actuală, au fost pensiuni sau case de locuit iar conformarea la cerinţa securitate la incendiu e destul de grea în aceste situaţii. Nu sunt probleme deosebite în sensul în care să fie pusă în pericol viaţa celor care sunt în aceste centre”, a spus Călin Handrea.

Cele 7 centre identificate anterior controalelor sunt în curs de autorizare, iar cele 4 centre descoperite cu ocazia controalelor trebuie să intre în legalitate din acest punct de vedere. (S.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE