Analiză Fayora Imobiliare: Investiția în imobiliare poate proteja lichiditățile de inflație. Ce ne așteaptă în partea a doua a acestui an? Rezidenţial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 801 Vizualizări

Analiză Fayora Imobiliare: Investiția în imobiliare poate proteja lichiditățile de inflație. Ce ne așteaptă în partea a doua a acestui an?

Chiar dacă pe piața imobiliară au apărut o serie de provocări care influențează evoluția acesteia, achiziția de proprietăți imobiliare va rămâne întotdeauna o formă de investiție.
Inflația, care influențează în mod direct condițiile de creditare a băncilor, creșterea costurilor materialelor de construcții, dar și efectele conflictului din Ucraina sunt factorii principali care influențează în această perioadă piața imobiliară.
Inflația este în scădere. BNR a prognozat recent o scădere a acesteia la o cifră în trimestrul al treilea din acest an menționând că ”rata anuală a inflației va continua probabil să scadă pe o traiectorie aproape similară celei previzionate anterior, coborând la nivelul de o cifră în T3/2023”. Acest trend de scădere a ratei anuale a inflației se menține și în Uniunea Europeană unde în luna mai indicele mediu al inflației a ajuns la 7,1% față de 8,1% în luna aprilie 2023, conform Eurostat.
Indicele ROBOR a intrat în trend descendent. Dacă ținem cont, deci, de aceste cifre și previziuni și le coroborăm cu faptul că indicele ROBOR a avut un trend preponderent descendent în ultimele luni, avem primele semne că ratele la credite ar putea începe să scadă începând cu a doua jumătate a acestui an. Relansarea chiar și moderată a contractării de credite imobiliare prin scăderea ratelor dobânzii va fi un semn al revigorării pieței imobiliare. Pe termen mediu și lung investiția imobiliară poate proteja lichiditățile de inflație, iar tendința de creștere a prețurilor proprietăților imobiliare trebuie privită ca o aliniere a acestora la nivel european.
Prețurile materialelor de construcții s-au stabilizat. Referitor la prețurile materialelor de construcție, acestea s-au stabilizat în ultima perioadă, existând chiar și unele scăderi. Producătorii consideră că nu ar mai trebui să urmeze scumpiri majore ale materiilor prime, astfel că în 2023 piața materialelor de construcții va rămâne echilibrată.
Regiunea Europei de Est devine tot mai relevantă. Efectele geopolitice ale conflictului din Ucraina au făcut ca regiunea Europei Centrale și de Est să devină mult mai relevantă la nivel global, astfel că vor exista investiții majore occidentale în țări unde investiția imobiliară poate fi făcută la costuri mai mici decât cele din economiile dezvoltate, România fiind una dintre aceste țări atractive. Dar, acest fapt va conduce pe termen mediu și lung la o consolidare și la o creștere a prețurilor proprietăților imobiliare, tendința fiind de uniformizare la nivelul țărilor Uniunii Europene.
În concluzie, toate aceste evoluții ale principalilor factori care influențează piața imobiliară din România ne fac să rămânem optimiști că domeniul imobiliar atât pe segmentul rezidențial, cât și pe cel comercial va rămâne atractiv pentru cumpărători și investitori.
Fayora Imobiliare: ne-am propus să facem lucrurile diferit
În relația cu clienții noștri acționăm cu seriozitate și onestitate venind în sprijinul acestora pentru a construi o relație de încredere pe termen lung. Eficiența activității noastre ne-a recomandat să derulăm parteneriate și proiecte imobiliare cu cei mai importanți dezvoltatori din piață, dar și cu persoane fizice care doresc să tranzacționeze proprietățile imobiliare proprii. Prin prisma parteneriatelor pe care le avem cu principalele instituții bancare, dintre care amintim Banca Transilvania, BCR și BRD, venim în întâmpinarea clienților noștri, în sensul în care aceștia pot beneficia și de o finanțare adecvată. Ne dorim ca toți cei care ne trec pragul și apelează la serviciile agenției Fayora Imobiliare să fie mulțumiți și să ne recomande mai departe și altor clienți ca semn de apreciere față de activitatea pe care o prestăm. Va invităm să ne vizitați și pe www.fayoraimobiliare.ro
Raul Truța Manager Fayora Imobiliare

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE