INTERVIU cu Lorena-Andreea Solovăstru, șefă de promoție la Facultatea de Asistență Medicală Generală (UMFST) Interviu
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 996 Vizualizări

INTERVIU cu Lorena-Andreea Solovăstru, șefă de promoție la Facultatea de Asistență Medicală Generală (UMFST)

Încrezătoare și plină de speranțe, așa a pășit Lorena la festivitatea de absolvire a promoției 2023 UMFST Târgu Mureș.  Urmând Facultatea de Asistență Medicală Generală, stăruința și perseverența de care a dat dovadă pe tot parcursul anilor de studiu, s-a dovedit a fi un efort răsplătit din plin cu bucuria de a fi desemnată șefă de promoție. Într-un scurt interviu aflăm și ce planuri de viitor are.

Lorena, pentru început, aș vrea să îmi spui câteva cuvinte despre tine și ce alte pasiuni ai?

Numele meu este Solovăstru Lorena-Andreea, am 22 de ani și locuiesc în Târgu Mureș. Am urmat cursurile Colegiului Național „Alexandru Papiu-Ilarian” , profilul științe ale naturii.  În cadrul liceului mi-am descoperit pasiunea pentru biologie, ceea ce m-a făcut să mă îndrept spre o facultate în domeniul sănătății. Printre pasiunile mele se numără lectura și drumețiile în natură, care mă eliberează de stresul vieții cotidiene.

Cum te simți ca șefă de promoție cu media 9,58?

Deși nu am început cu acest gând facultatea, este o mândrie și onoare pentru mine să fiu șefă de promoție. Pe parcursul anilor de studiu am încercat să dau tot ce este mai bun din mine la fiecare materie și să aprofundez fiecare disciplină în parte. Motivația și perseverența sunt calitățile care au contribuit la reușita mea.

Ce profesori ți-au intrat în suflet și simți nevoia să le mulțumești?

Pe parcursul celor 4 ani de studiu, am întâlnit profesori excepționali care mi-au insuflat pasiunea pentru medicină, mi-au oferit îndrumare și suport constant în procesul de învățare. În deosebi aș dori să le mulțumesc domnilor profesori conf.univ. dr. Adela Nechifor-Boilă și șef lucrări dr. Sabin Gligore Turdean pentru că mi-au fost alături în procesul de cercetare și scriere a lucrării de licență, ghidându-mă cu succes la finalizarea ei. Mulțumesc doamnă doctor Adela Nechifor-Boilă pentru că m-ați ajutat să îmi depășesc limitele și doresc să vă transmit pe acestă cale  respectele și recunoștința mea.

Ce ți s-a părut mai greu în anii de facultate?

În timpul studenției cu siguranță cele mai grele perioade au fost sesiunile, deoarece aveam de asimilat un volum mare de informații într-o perioadă relativ scurtă de timp. De asemenea , redactarea lucrării de licență a fost o provocare ce a necesitat o documentare continuă. Găsirea echilibrului între învățat și relaxare a fost un aspect care m-a ajutat în a rămâne concentrată și a obține rezultate bune.

Care este cea mai mare satisfacție pe care o poți avea în acest domeniu?

Una dintre cele mai mari satisfacții în domeniul medical este să știi ca ai avut un impact pozitiv asupra vieții pacienților. Îngrijirea lor, oferirea suportului emoțional sau furnizarea de informații legate de menținerea sănătății sunt esențiale pentru pacienți.

Ce planuri de viitor ai? Vei lucra aici sau în străinătate?

Voi urma masterul „Tehnici avansate de laborator” în cadrul UMFST în următorii 2 ani și sper ca pe viitor să profesez în acest domeniu. Nu m-am gândit să lucrez în străinătate. Intenționez să rămân în România, unde doresc să îmi aduc aportul în sistemul medical local precum și să contribui la bunăstarea comunității noastre.

Ce sfat ai pentru cei care vor să urmeze cursurile Facultății de Asistență medicală generală?

.Pentru cei care doresc să urmeze cursurile Facultății de Asistență Medicală Generală aș avea următoarele sfaturi: să-și dedice timp pentru a analiza daca li se potrivește această meserie;  să fie pasionați de acest domeniu și de îngrijirea pacienților; empatia, răbdarea și dorința de a ajuta sunt calități esențiale.Să găsească un echilibru între muncă și timp liber, fapt ce te ajută să fi mai productiv și totodată să eviți epuizarea. Medicina este un domeniu în continuă evoluție, deci dorința de învățare trebuie să fie permanentă. Și nu în ultimul rând, să se bucure de anii studenției și de toate oportunitățile din cadrul UMFST. Determinarea și perseverența vor fi cheile succesului in acestă carieră. Mult succes viitorilor studenți!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE